Kıdemli Kripto Para Analisti Noktayı Koydu: “Ekosistem Buraya Gidiyor!”

1 year ago 60

Popüler makro uzmanı Lyn Alden, kripto para birimlerinin artan benimsenmesinin, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) konusunda "genel olarak olumlu olmadıklarını" belirtti.

Bitcoin Yönelimi!

David Lin raporuyla ilgili yeni bir röportajda Lyn Alden, CBDC'lerin yetkililere son kullanıcılar üzerinde "olağanüstü kontrol" verdiğini belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Açıkçası CBDC'lerin dezavantajı, herkesin kamu defterini kullanımını merkezileştirmeniz. Bu, hükümete olağanüstü bir kontrol sağlıyor. Her şeyi gözetleyebilirler, fonları daha kolay dondurabilirler. Faiz oranlarının yaşınıza veya diğer faaliyetlere göre değiştiğini bildiğinizi söyleyebilmeleri için daha programlanabilir hale getirebilirler. Bence Çin gibi ülkeler bunun nasıl sonuçlanabileceğine dair daha korkunç senaryolardan bazılarını gösteriyor. Örneğin bir sosyal kredi puanı gibi paranıza bağlanabilecekleri ve temelde toplumu normalde alıştığımızdan çok daha ince bir derecede kontrol etmeye çalışabilecekleri yer. Bence, daha fazla mali gözetim ve kontrole yönelik on yıllık bir trend yaşadık ve Merkez Bankası Dijital Para Birimleri bunun için oyun sonu senaryosunu temsil ediyor. Bu yüzden genel olarak CBDC'ler konusunda olumlu değilim…

Kripto Para Eğilimi Artacak!

Popüler makro gurusu, hükümetlerin neden CBDC'lerle ilgilendiğini anlatırken, Bitcoin (BTC) gibi teknolojilere odaklandığını vurgulayarak şunları söyledi:

Bazı durumlarda neden bunları kullanmakla ilgilendiklerini anlayabiliyorum. Ve odaklanmayı tercih ettiğim şey, bu açık kaynak alternatiflerinden bazılarını doğru bir şekilde oluşturmak. Çoğu durumda CBDC'lerin karşılığı, Bitcoin gibi varlıklar.

Öte yandan Lyn Alden'e göre, gelecekte yatırımcılar paranın merkezi ve merkezi olmayan biçimleri arasında seçim yapacak. Uzman isim açıklamalarında konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

İnsanların gelecekte sahip olacağını düşündüğüm madalyonun iki yüzü bunlar. Ya merkezi olarak yönetilen defterlere giderek daha fazla girecekler. Veya giderek daha fazla dağıtılmış sistemlere. Ve son 100 yıldır alıştığımız bazı bankacılık işlemlerinden uzakta.

Read Entire Article