Kim Ne Kadar Alacak? Terra UST ve LUNA Airdrop Detayları Netleşti!

2 years ago 96
Okuma Süresi: 3 Dakika

27 Mayıs tarihine kadar LUNA ve UST alımı yapanlara dağıtılacak airdropla ilgili miktar netleşti. 1000 LUNA tutan ne kadar airdrop alacak? Orbital Command tarafından Twitter üzerinden yaklaşık rakamlar paylaşıldı. LUNA ve UST yatırımcıları belirlenen tarihlerde yaptıkları alımlara göre yeni LUNA airdrop hakkedişi elde edecek.

UST ve LUNA Airdrop Detayları

Terra için hard form önerisi onaylandı ve testnet başlatıldı. Mainnet cuma günü yayına giriyor. Peki yatırımcılara ne kadar airdrop verilecek? Tüm detaylar Orbital Command isimli Terra topluluk hesabı tarafından paylaşıldı.

7 ve 27 Mayıs tarihleri milat olacak. Eğer 7 Mayıstan önce UST ve LUNA aldıysanız saldırı öncesi alım yaptığınız kabul edilecek ve daha fazla airdrop alacaksınız. 27 Mayıs tarihinde alınacak anlık görüntüye kadar UST ve LUNA alımı yapanlar ise saldırısı sonrası çok daha düşük rakamdan alım yaptıkları için daha az airdrop hakkedişine sahip olacak.

  • Saldırı öncesi LUNA- 1: 1.1
  • Saldırı öncesi UST- 1: 0.033
  • Saldırı sonrası LUNA- 1: 0.000015
  • Saldırı sonrası UST- 1: 0.013

Örneğin, 27 Mayıs’ta 1.000 UST’niz varsa, 0.013 * 1.000 = 13 yeni LUNA alacaksınız. Orbital Command tarafından paylaşılan rakamlar öneri detaylarına göre yaklaşık hesaplanmıştır ve henüz kesinlik kazanmış değil.

Önemli Başlıklar

Kategoriniz ne olursa olsun, airdrop’un %30’unu Genesis’te (27 Mayıs) alacaksınız ve geri kalanını 6 aylık bir periyotla 2 yıl boyunca almaya devam edeceksiniz. 1 milyar LUNA maksimum arz olacak ve %70’i airdrop ile dağıtılacak. Nebula, Sigma, Prism, Astroport, Phoenix, Nexus, Spectrum, Anchor, One Planet, Random Earth ve Coinhall hard fork sonrasında Terra ağında kalmaya devam edecek.

Peki bu seviyelerden LUNA ve UST almak mantıklı mı? 1000 dolar karşılığında yaklaşık güncel fiyat olan 0,00015928 dolardan 6,2 milyon adet LUNA alınabiliyor. Saldırı sonrası alım yapıldığı için 94,1 adet LUNA airdrop hakkedişiniz oluyor. Airdrop ile gelen LUNA’nın asgari 10 dolar üzerinde fiyatlanması halinde 1000 dolarlık yatırımınızdan zarar etmemiş olacaksınız. Yani LUNA’nın airdrop sonrasında 10 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması ve %70’lik hakkedişin dağıtıldığı süre boyunca bu seviyenin üzerinde kalması gerekiyor. Eğer LUNA yeni 1 milyar arzlı hard fork sonrasında 10 milyar dolar piyasa değerinin altına düşerse 2 yıl boyunca alacağınız airdroplarla zararınızı karşılayamayacaksınız.  Bu sebepten 27 Mayıs’a kadar UST ve LUNA alımı yapanlara airdrop hakkedişi verilmiş olsa da büyük ihtimalle bugün yatırım yapanlar zararlı çıkacak. Özellikle 10 dolar seviyelerinde yani fiyat hızla çökmeden önce alım yapan yatırımcıların zararları büyük ölçüde karşılanamayacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article