Kırılım Yaklaşıyor! Bitcoin Dominasyonu Kritik Seviyede!

2 years ago 104

Bitcoin Hakimiyet Oranı (BTCD) yükselen bir destek hattında sıçradı, günlük RSI ise yükseliş sapması yarattı. Mayıs ve Aralık 2021 arasında BTCD, %40 ile uzun vadeli destek alanında üçlü dip modeli oluşturmuştu. Üçlü dip bir yükseliş modeli olarak kabul edildiğinden, çoğu zaman kırılmalara yol açması beklenilebilir.

Mayıs 2021'den bu yana yükseliş eğilimi oluşturduğundan haftalık RSI okuması bu olasılığı destekleyebilir. Ayrıca, yükseliş eğilimi çizgisi (yeşil) hala sağlam görünüyor. RSI şu anda bu destek hattında ve 50 hattında olduğu için sıçrama için uygun bir yerde olduğu söylenilebilir. Yukarı hareket devam ederse, bir sonraki en yakın direnç alanı, 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesinin yarattığı %52,30'da olacak gibi görünüyor.

Potansiyel BTCD Sıçraması

Günlük grafik, BTCD'nin 17 Ocak'tan bu yana yükselen paralel bir kanalla birlikte arttığını gösteriyor. Daha yakın zamanlarda, Temmuz başında destek hattında bir sıçrama yaşadı. Haftalık zaman çerçevesine benzer şekilde, bu sıçramadan önce günlük RSI'da (yeşil çizgi) yükseliş eğilimi yaşandı. Bununla birlikte, haftalık zaman çerçevesinin aksine, RSI henüz 50'nin üzerine çıkmadı. Yukarı hareket devam ederse, ilk küçük direnç seviyesi %45,82, ana direnç alanı ise %48 olabilir.

ETH/BTC

Ethereum (ETH), piyasa değerine göre en büyük ve ilk sırada yer alan altcoin olduğundan, yaptığı hareketler, BTCD'deki değişikliklerde büyük bir faktör olarak kabul edilir. Günlük grafik, ETH'nin 0,058 Bitcoin direnç alanından iki ret sonrasında düştüğünü gösteriyor. Bu, daha önce Mayıs-Temmuz 2021 arasında destek görevi gördüğü için önemli bir yatay seviyeydi.

Ek olarak, günlük RSI, düşüş eğiliminin bir işareti olabilecek olan 50'nin altında seyrediyor. Bu nedenle, ETH/BTC okumaları BTCD'den alınanlarla aynı hizada, bu da ilkinde bir düşüş ve ikincisinde bir artışın beklendiğini gösterebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article