Korkutan İddia: MicroStrategy, Bitcoin (BTC) Varlıklarının Tamamını Satmaya Hazırlanıyor

2 years ago 113

Aşağı yönlü eğilim gösteren en büyük kripto para Bitcoin'in (BTC) fiyatı son günlerde pek umut verici bir görüntü vermiyor. Olumsuz görünüm, kötü makro ortam ve olumsuz zincir üstü (on-chain) ölçümlerin birleşimi. Tüm bunlarla birlikte öne sürülen bir iddia ile geçmişte kripto para borsalarına 200 bin BTC gönderen bir balina seviyesi adresin MicroStrategy'e ait olduğunun öne sürülmesiyle durum çok daha kötü hale gelebilir.

"Bu, Saylor'ın Bitcoin Adresi"

Twitter'da büyük bir takipçiye hitap eden CryptoVinco, MicroStrategy'nin BTC varlıklarının tamamının bir kripto para borsasına taşıdığı iddiasında bulundu. Balina adresinin gerçekleştirdiği bir dizi işlemin ekran görüntüsünü paylaşan CryptoVinco, "Bunun Michael Saylor'un Bitcoin adresi olduğundan yüzde 99 eminim ve her şeyi satmayı planlıyorlar." dedi.

CryptoVinco, ek olarak, topluluktan MicroStrategy'nin BTC'lerini satması durumunda piyasaların benzeri görülmemiş bir "kan banyosundan" geçeceğini ekledi. Bazı kullanıcılar iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek kripto para fenomenini FUD yaymakla suçladı. Birçok kullanıcı balina adresinin MicroStrategy'ye ait gibi görünmediğini belirterek CryptoVinco ile aynı fikirde olmadığını belirtti. Özellikle bir kullanıcı, adresteki BTC miktarının şirketin kamuya açıkladığından daha fazla (241 bin BTC'nin üzerinde) olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu Bitcoin adresi analiz edildiğinde, adresin son dört gün içerisinde bir dizi işlem gerçekleştirdiği, bir Coinbase adresine art arda birkaç düzensiz transfer yaptığı görülüyor. Balinanın adres bakiyesini azaltmaya dönük son işleminin değeri ise güncel fiyatlarla 79 milyon dolardan fazla olan 4 bin 6 BTC'den oluşuyor. Öte yandan adresin 241 bin 914 BTC (yazım sırasında 4.7 milyar dolar değerinde) alıp göndererek toplam 851 kez işlem kaydettiği görülüyor.

Çoğu kullanıcı, adresin Saylor'un MicroStrategy'sine ait olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu savunmaya devam ederek olası bir FUD'un önüne geçmeye çalışırken, Saylor veya MicroStrategy'den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Saylor, son olarak 29 Haziran'da MicroStrategy'nin 3 Mayıs ile 28 Haziran arasındaki dönemde ek 480 BTC aldığını duyurmuştu. Bu alımla birlikte şirketin toplam BTC varlığı 129 bin 699 BTC'yi çıktı. MicroStrategy şu anda en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı.

Geçmişte de Gündeme Gelmişti

Geçmişte de söz konusu adresin MicroStrategy'ye ait olduğu iddia edilmiş, ancak iddia doğrulanmamıştı. Bu son iddia, ağırlıklı olarak aşağı yönde eğilim gösteren bir piyasa için işleri daha da zorlaştırabilir.

Read Entire Article