Kraken CEO’sundan “Yok Artık” Dedirten Bitcoin Tahmini: Sene Sonunda Hazır Olun

2 years ago 89

San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell Bloomberg'e Bitcoin (BTC) konusunda hala iyimser olduğunu belirtti.

1 Bitcoin: 1 Bugatti

Jesse Powell, 2022'nin sonunda bir Bitcoin karşılığında bir Bugatti almayı umduğunu söyledi. Powell, geçen sene de Bloomberg Exclusive'e katılmış ve yine BTC için aşırı iyimser bir tahminde bulunmuştu. Yönetici, 2021'de aynı programda muhtemelen 2021'in sonuna kadar bir Bitcoin ile bir adet Lamborghini alınabileceğini iddia etmişt. CEO, geçen sene yine 2022 için Bugatti iddiasını yinelemişti. O zaman, Bitcoin yaklaşık 48.000 dolar idi. Geçen sene 26 Ağustos'ta yaptığı bu tahminlerin hatırlatılması üzerine, Powell bu iddialarından geri adım atmayacağını vurguladı. CEO, kripto kışının piyasayı bu kadar sert vurmasını beklemediğini söylerken, yine de 2022 sonuna kadar bir Bitcoin ile bir Bugatti almayı beklediğini ifade etti.

Bitcoin, an itibariyle yaklaşık 24.000 dolardan işlem görüyor. Lüks otomobil markası Bugatti'nin modelleri ise 1,9 milyon ile 3,3 milyon dolar arasında değişiyor. Powell, Bitcoin konusunda hala çok iyimser olduğunu söyleyerek,  18.000 dolarda tekrar Bitcoin aldığını ve uzun vadede hala iyimser olduğunu belirtti. Yöneticiye göre, piyasa toarlanmaya devam edecek. Ayı piyasası kendini gösterir göstermez, çoğu büyük kripto borsası birçok çalışanını işten çıkardı. Kraken'de an itibariyle, 3.200 kişi çalışıyor. Borsa, bu süreçte hiç bir çalışanını işten çıkarmadı. Bu durum, borsanın finansal zorluk yaşamadığını gösteriyor. Ancak, borsa başka sorunlar yaşıyor. 15 Haziran 2022'de Kraken CEO'su, şirket kültürüne uygun olmadıklarını iddia ederek çalışanlara sert çıkıştığı iddiasıyla manşetlere çıktı. Konuya derinlemesine inceleyen New York Times, Powell'ın Kraken içinde  sert tavırları ile gergin bir ortam yarattığını bildirdi.

2 Uzmandan Şaşırtan Bitcoin Tahmini

Bir ay sonra, Temmuz 2022'de ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım uygulanan ülkelerdeki kullanıcıların kripto para ticareti yapmasına izin vererek ABD yaptırımlarını ihlal edip etmediğini ortaya çıkarmak için Kraken hakkında bir soruşturma başlattı. ABD, İran, Kuzey Kore, Küba, Suriye ve Ukrayna'nın belirli bölgelerine yaptırımlar uyguluyor. Hazine soruşturmayı açtığında, Kraken'in İran, Suriye ve Küba'dan kullanıcıların kripto ticareti yapmasına izin verdiği biliniyordu. Bitcoin'in Bugatti'nin fiyatını görmesini beklemeseler de, birçok kripto yöneticisi de Bitcoin konusunda iyimser ve kış koşulları bittikten sonra fiyatın yükseleceğine inanıyor.

Bloomberg'in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin'in 2025 yılına kadar 100.000 dolara ulaşmasını beklediğini söyledi. 14 Temmuz'da piyasayı analiz eden McGlone, Bitcoin'in dip seviyeyi ne zaman bulacağını bilmediğini, ancak fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Birkaç gün sonra, Galaxy Digital CEO'su Michael Novogratz, 2027 yılına kadar 500.000 doları göreceğini söyleyerek Bitcoin tahminine yeni bir boyut kazandırdı

Read Entire Article