Kraken’den Çarpıcı Bitcoin (BTC) Tahmini: 10 Katına Yükselebilir!

2 years ago 98

Amerika merkezli dünyanın önde gelen kripto para borsası Kraken'in analistleri, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) uzun vadede nereye gelebileceğini belirlemek için tarihi fiyat hareketini inceledi.

Kraken'in Bitcoin Verileri

Kripto para borsası Kraken Intelligence'ın yayımladığı yeni bir raporda, Bitcoin'in 200 haftalık hareketli ortalamasını inceleyerek çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Kraken özellikle Bitcoin’in piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren 200 haftalık hareketli ortalamasına göre işlem gördüğü fiyatları ele aldı.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 21.498 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu fiyat seviyesi Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasına yakın. Ayrıca Kraken'den alınan bir grafiğe göre, Bitcoin'in fiyatı daha eski bir tarihte 200 haftalık hareketli ortalamanın 1 katına düştüğünde, büyük rallilerin gerçekleştiğini öne sürüyor.

Bitcoin Fiyat Tahmini

Kraken analistlerinin tarihsel verilere dayanarak yaptığı incelemelerde vardığı sonuç neticesinde, Bitcoin’in fiyatı 200 haftalık hareketli ortalamasının 10 katı ile 15 katı arasında bir bölgeye tırmanırsa, önümüzdeki yıllarda fiyat aralığının 214.985 ila 322.478 dolar arasında olacağı anlamına gelir.

Kraken Intelligence, yapmış olduğu analizinde kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin'in fiyat grafiğini ilk günlerine kadar ele alıyor. Grafik, Bitcoin'in 11 Aralık 2017 tarihindeki en yüksek seviyesi olan 19.660 doları, kripto para birimin kat sayısı 15.2x'lik bir yerel en yüksek seviyeye ulaştığını vurguluyor. Aynı zamanda veriler 2013 yılının Kasım ayında ulaşılan 13.2x katını da işaret ediyor. Bunların yanı sıra Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasına her dokunduğunda fiyatı katları veya 10 kat artış göstermedi. 2021 yılının Mart ayında, kripto para piyasaları önemli bir gerilemeye girmeden önce 5,8 kat ile en yüksek seviyesine ulaştı.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 21.611 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article