Kredi Kartı İle NFT Alma Devri

2 years ago 96

Mastercard, NFT sektöründe NFT almak isteyen koleksiyonerler için güzel kolaylıklar sağlayacağını söylüyor. Yani Mastercard NFT sektörüne giriş yapıyor.

Ödeme devi Mastercard , pazar yerlerinden Immutable X , Candy Digital , metaverse oyun alanı The Sandbox , Mintable , Spring dahil olmak üzere bir dizi kripto ekosistem platformu ile işbirliği yaptığını ve bu platformlarda NFT ticaretini etkinleştirmeye başlayacağını söyledi .

Dünya çapında dolaşımda yaklaşık 2,9 milyar Mastercard kullanıcısı olduğunu iddia eden şirket, bu kullanıcıların çoğunluğunu NFT pazarlarına yönlendirebilirsek, gerçekleşecek olayın NFT pazarını sarsacağını ileri sürdü.

Şirket bu gelişme ile ilgili duyuruyu, firmanın Blockchain Dijital Varlık Ürünleri ve Ortaklıklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan tarafından yazılan web sitesinde bir gönderi aracılığıyla yaptı. Dhamodharan, Mastercard’ın şu anda adı geçen şirketlerle “insanların Mastercard kartlarını bu şirketlerin pazarlarından birinde veya kripto hizmetlerini kullanarak, NFT satın almaları için kullanmalarına izin vermek” için “çalıştığını” yazdı. Ekstra olarak Dhamodharan, Mastercard kullanıcıları arasında 40 ülkede 35.000 kişi arasında yürütülen anket sonucunda, müşterilerin %45'inin "bir NFT satın aldığını veya almayı düşüneceğini" içeren sonuçlar ile hareket ettiklerini kaleme aldı.

Bu girişim, Mastercard’a sahip herkesin, paralarını kripto paraya çevirip satın alma işlemini gerçekleştirmek yerine, pazarlardan NFT’leri direkt satın almasına etkili bir şekilde imkan sağlayacak. Hatta bununla birlikte geliştirdikleri "ödeme ağını" kripto borsası Coinbase'in geçen ay kullanıma sunulan yeni NFT pazarına zaten götürdüklerini kaydetti.

Bununla ilgili de;

“Bu değişikliğin NFT ekosistemi üzerinde büyük bir etkisi olabilir. İstediğiniz pazarda istediğiniz NFT’leri satın alın. Önce kripto satın almaya gerek yok.”

Bizlerde NFT'leri takip eden kişiler olarak kredi kartı ile NFT satın alma işlemlerinde gelişebilecek süreçleri merakla takip ediyoruz ve yeni gelecek haberleri bekliyoruz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Ben Sercan.

Read Entire Article