Kripto Açıklaması! 150 Milyar Dolarlık Dev Konuştu!

1 year ago 70

Bugünlerde kripto paraların kurumsal kabulüne dair önemli gelişmeler oluyor. FTX çöküşünün ciddi sonuçları olacak. ABD’li Senatörler kripto paraları gündemine aldı ve kurumsal yatırımcılarla alakalı da önemli açıklamalarda bulunuyorlar. Ayrıca bugün 156 milyar dolarlık bir devin CEO’su kripto paralarla ilgili konuştu. Gündem yoğun, o halde başlayalım.

Kripto Para Açıklaması

Morgan Stanley CEO’su James Gorman bugün yaptığı konuşmanın bir bölümünü kripto paralara ayırdı. Finans devlerinin kripto paralara ilgili yakından biliniyor ancak JP Morgan, Morgan Stanley gibi devlerin CEO’ları attıkları adımların tersine açıklamalarda bulunuyorlar. Çünkü müşterileri bunu istiyor. Peki bunu isteyen müşteriler neden kurumsalların kripto ürünlerine yeterince ilgi göstermiyor? Hepsine değineceğiz ancak öncelikle James ne söyledi ona bakalım.

“Müşterilerimi kripto paralara yönlendirmek istemiyorum. Bu denli riskli, sonuçları belirsiz bir şeye yatırım yapmaktan veya yaptırmaktan hoşlanmıyorum”.

Hoşlanmasa da trilyon dolarlık devler dahil kripto para ve blockchain odaklı ürünler geliştirmeye devam ediyor. Yaygın görüş bunun gelecekte bugün olduğu konumdan daha iyi bir noktaya ulaşacağı yönünde. En azından bu devlerin müşterilerinin bir kısmını bunu istiyor ve eğer müşteriler avokado vadeli işlemleri istiyorsa onlara bunu sunmak zorundalar. Bu rekabetle ilgili bir durum ve kimse geride kalmak istemiyor.

Kripto Paralar Ölüyor Mu?

Bitcoin öldü, yıllardır bu başlıklar bu sefer öldü diye atılıyor. İnsanlar korkuyla elindeki tüm kripto paraları satıyor ve sonrasında anka kuşumuz küllerinden yeniden doğuyor. Yükselen piyasalara daha fazla insan çok yüksek seviyelerden dahil oluyor ve döngü devam ediyor. Kripto paralarda bedava para dağıtıldığından kim bahsediyor? Boğa sezonunun zirveleri yaklaştığında bundan bahseden ve emek olduğunu söyleyen çok fazla hesap göreceksiniz.

Bugün ABD’li Senatörler Fidelity gibi devlerin kripto paralara yatırım yapmaktan vazgeçmesi gerektiğine dair açıklamalar yaptılar. Peki Fidelity ne yaptı? FTX çöküşünün etkileri henüz geçmemişken birkaç gün önce bireyse ve kurumsal müşterileri için kripto para alım satabilecekleri uzun süredir beklenen bir ürünü duyurdu. Fidelity yıllardır kripto paralara inanıyor ve hem ayı hem de boğa piyasalarını gördü. İnsanlar eğer kripto paralar bu sefer ölmezse boğa sezonu geldiğinde güvenilir kanallardan yatırım yapmanın yollarını arayacak. Fidelity üst seviye yatırımcıların başlıca tercihleri arasında olacak. Çok parası olan yatırımcılar FTX gibi merkezi kripto borsalarını gerekli regülasyonlara tabi olmadıkları için tercih etmiyor. Belki de haklıdırlar? Evet, FTX Kasım ayında müşteri mevduatlarını çalıp riskli yatırımlarda kullandığı için iflas etti.

Son bölüme geçelim. Kurumsallar üst segment müşterileri için bu denli ürün geliştiriyor. Peki insanlar neden ETC, Trust ve diğer kripto ürünlerine giriş yapmıyor? Elbette ayı piyasalarının getirdiği korku herkesi etkiliyor.

Read Entire Article