Kripto Borsasından Büyük Adım! Hangi Ülkede Operasyona Başlıyorlar?

2 years ago 93

Kripto borsaları son zamanlarda yaptıkları hamlelerle birlikte ülkelerden aldıkları lisans ve çalışma izinlerinin sayısını her gün artırıyormuş gibi görünüyor. Bugün yapılan açıklamaya göre dünyanın önde gelen borsalarından olan Cryptocom, Birleşik Krallıktan operasyonlara başlamak üzere gerekli izinleri aldı.

Birleşik Krallık'tan Onay

Birleşik Krallık izinsiz kripto para hizmeti veren borsalara karşı bugüne değin sert tutumuyla gündeme geldi. Birçok borsa olası yaptırımlardan kaçınmak ve Birleşik Krallığın yargı bölgesinde hizmet verebilmek için gereklilikleri yerine getirerek lisans başvurusunda bulunuyor. Daha önce dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın Binance Limited Markets isimli şirketine verilen izni duyurmuştuk.

Yukarıda gördüğünüz üzere FCA, popüler kripto para borsasına sınırlı kripto varlıklarla hizmet verebilmesi için lisans tanımladı. Artık Cryptocom Birleşik Krallık’taki müşterilerine güvenle hizmet verebiliyor olacak.

Platformun kendi blockchain projesi olan Cronos (CRO) ise haberden pek etkilenmiş gibi görünmüyor. 1 dolar hedefini geçtiğimiz aylarda kıl payı kaçıran altcoin yazı hazırlandığı sırada 0,15 dolardan alıcı buluyor.

Genişleme Bununla Sınırlı Değil

Cryptocom, dünyanın dört bir yanındaki farklı ülkelerde ve alanlarda düzenleyici lisanslar alarak ilerlemeye devam ediyor. Bu nedenle, dünyanın en hızlı büyüyen kripto platformları arasına katılıyor. Yaptığı milyar dolarlık reklam anlaşmalarıyla gündeme gelen Cryptocom, ekosistemini yalnızca küresel kripto noktalarına yaymakla kalmadı, aynı zamanda 50 milyonluk bir küresel kullanıcı tabanıyla da büyüdü.

Yalnızca ağustos ayında platform, Cayman Adaları ve Güney Kore'ye düzenleyici erişim kazandı. Güney Kore’de, Cryptocom yerel olarak kayıtlı iki şirket satın aldı ve daha sonra ülkede EFTA ve VASP kaydı sağladı. Cayman Adaları Para Otoritesi (CIMA) düzenleyici kurumu da şirketin VASP uygulamasını onaylayarak onu kayıtlı bir sanal varlık hizmetleri sağlayıcısı haline getirdi.

Bundan bir ay önce, Cryptocom'a İtalya'daki kara para aklama çabalarını denetleyen bir düzenleyici kurum olan Organizmo Agenti e Mediatori (OAM) tarafından bir işletim lisansı verildi. Kısa bir süre sonra, Güney Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (CySEC) resmi olarak Güney Kıbrıs'ta faaliyet göstermek için düzenleyici onay aldı.

Şirket ayrıca Singapur Para Otoritesi, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu ve Yunanistan Sermaye Piyasası Komisyonu (Yunanistan) gibi diğer ülkelerdeki düzenleyici kurumlardan lisans ve onaylar almış durumda.

Read Entire Article