Kripto Dünyasına Bir Dev Organizasyon Daha Katılıyor!

2 years ago 98

Uzun yıllardır Birleşik Devletler Ordusu, operasyonlarını geliştirmek için bir dizi ortamda blockchain ile denemeler yapıyor. Şimdi, ABD Hava Kuvvetleri (USAF), bütçeleme ve muhasebe süreçlerinde blok zincirden faydalanmak istiyor.

Açıklama Yapıldı

Perşembe günü yapılan basın açıklamasına göre, USAF, ordunun nakit akışını ve tedarik zinciri kalitesini ve yönetimini izlemek için ve blok zincir tabanlı bir sistem geliştirmek amacıyla bir hizmet olarak blok zinciri platformu olan SIMBA zincirini görevlendirdi. Digital Blockchain Budgeting Accountability and Tracking (DiBaT) olarak adlandırılan projenin amacı, USAF tedarik zinciri bütçesindeki tüm dolarları token haline getirmek ve ayrıca fatura merkezleri, satın alma ekipleri ve tedarikçiler arasındaki fon hareketini izlemek. DiBaT, yayına göre, USAF yönetiminin paranın nerede kullanıldığını ve tahsis ve ödeme sistemi içinde şu anda nasıl konumlandırıldığını görmesini sağlayan güvenli, yüzde yüz güven, manipülasyona dayanıklı bir blok zincirinde fonları izlemek ve denetlemek için SIMBA Bloklarını kullanıyor. Ayrıca satın alınan malzemelerde tedarik zinciri görünürlüğünü ve şeffaflığı artırmayı planlıyor. [caption id="attachment_162373" align="aligncenter" width="1500"] Air Force Logo - Silver 3D, with text[/caption] Yapılan açıklamaya göre, SIMBA Chain'in kurucu ortağı ve başkanı Joel Neidig, firmanın ve ABD Hava Kuvvetleri'nin projenin şeffaflık ve verimlilik üzerinde olumlu bir etkisi olacağını ve aynı zamanda kullandıkları kalemlerden yatırım getirisini belirlemede kendilerine yardımcı olacağını beklediklerini söyledi ve şunları ekledi: "Son 4 yıldır Hava Kuvvetleri ile çeşitli uygulamalar üzerinde çalışıyoruz, pilot ve kavram kanıtlama aşamalarından daha fazla üretim ortamına geçmekten heyecan duyuyoruz. Hava Kuvvetleri, DoD için blok zincirinin benimsenmesinde kesinlikle lider konumda."

Kimler Buna Dahil Oldu?

Birleşik Devletler ordusu altı şubeden oluşur: Deniz Piyadeleri, Sahil Güvenlik, Ordu, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Uzay Kuvvetleri. Bu şubelerin yarısı daha önce blok zinciri teknolojisini veya diğer dijital varlık biçimlerini kullanmak için büyük planlar açıklamıştı. 2019'da USAF, tedarik zincirinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olması için SIMBA Chain'i seçti ve ayrıca blockchain büyük veri yönetimi girişimi Constellation ile ortaklık kurdu. ABD Donanması, Kasım ayında HealthNet adlı blok zinciri tabanlı bir lojistik sistemi oluşturmak için Consensus Networks ile 1,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Geçen yıl, Space Force, uzay araçlarından birinin fırlatılmasına özel olarak tasarlanmış NFT’lerin yayınlayacağını açıkladı.  
Read Entire Article