Kripto Dünyasında Bir Dev! J.P. Morgan Neyi Hedefliyor?

2 years ago 90

Wall Street devi J.P. Morgan, Web3 odaklı yeni bir üst düzey pozisyonun reklamını yaparak kriptoya daha fazla giriyor. Yeni pozisyon, yeni çerçeveler oluşturmayı ve belirsizliğin varlığında büyük bir hızla çalışmayı gerektirecek.

Bu kişi Web3, Kripto, Fintech ve metaverse alanında müşterilerin ödeme ihtiyaçlarını anlamaya odaklanmalı. Ayrıca bankanın rekabetçi ödeme ortamını ve J.P. Morgan'ın ödeme departmanının rekabet edebilecek şekilde nasıl konumlandırılacağını anlamasına yardımcı olması gerekecek.

Neyi Hedefliyorlar?

Bu atama, Wall Street bankasının, merkezi olmayan finans havuzlarında teminat olarak kullanılmak üzere geleneksel finansal araçlarını tokenize ederek kendisini kurumsal sınıf DeFi'de bir oyuncu olarak konumlandırmaya çalıştığı sırada gerçekleşti.

Örnek olarak J.P. Morgan, bu yılın başlarında Singapur'daki DBS Bank ve Marketnode ile ortaklık kurarak tokenlaştırılmış tahvil ve mevduatların izin verilen DeFi likidite havuzlarında kullanımını test etti.

Bu yılın Mayıs ayında banka, varlık yöneticisi BlackRock Inc. şirketinden özel bir blok zinciri olan Onyx Dijital Varlıklar platformu üzerinde tokenize edilmiş para piyasası fonu hisseleri alarak bir blok zinciri teminat mutabakat sistemine öncülük etti. Teminat, bankanın yerel kripto varlığı JPM Coin kullanılarak kurum içinde ödeniyor.

Bankadan Kriptoya Geçiş

LinkedIn'e göre, J.P. Morgan'ın yeni kripto pozisyonu, çoğu en az lisans derecesine sahip 46 başvuru aldı. Beş veya daha fazla finansal hizmetler deneyimine ek olarak, başvuru sahiplerinin kriptoya derin bir ilgi duyması ve bu alanda beceri kazanma arzusu taşıması gerekiyor.

Kripto ve Web3, bankanın 200 yılı aşkın varlığında nispeten yeni bir alt dal olduğundan, açık bir kripto yeterliliği gerekmemekte. Hizmet olarak yazılım, yarı iletken veya finansal teknoloji sektörlerinde deneyimi olan adaylar tercih edilecek.

Banka Web 3'e farklı açılardan yaklaşıyor ve hepsi de temel bankacılık ilkelerini ve ürünlerini Web3 ekosistemine getirmeye odaklanıyor. Blockchain teknolojisinin hızını ve rahatlığını geleneksel finansal ürün ve hizmetlere taşımak istiyor.

Bu yılın başlarında Decentraland'ın metaverse'inde sanal bir banka şubesi için 12 milyar dolar harcayan şirket, metaverse üzerinde emlak piyasasının kredi, ipotek ve kira sözleşmeleri de dahil olmak üzere ilgili tüm finansal araçlarla gelişebileceği bir gelecek görüyor.

Bankanın metaverse raporuna göre, Aralık 2021 sonunda, bir parça sanal arazinin ortalama fiyatı Haziran 2021'deki 6.000 dolardan iki katına çıkarak 12.000 dolara yükseldi. Kısa süre önce DBS, bankanın sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyen çevrimiçi bir topluluğun başlangıcı olması için Sandbox'ta bir LAND NFT satın aldı.

Kripto Destekçisi Üniversiteler

Kripto ile ilgili iş ilanları 2022'de patlama yaptı. Bu yılın Mayıs ayında LinkedIn, kripto ile ilgili iş ilanlarının %73 oranında arttığını bildirdi. Buna karşılık, en az on yükseköğretim kurumu, bazıları teknolojik yönlere odaklanan blok zinciri ve kripto para ile ilgili kurslar sunuyor. Buna karşın, diğerler ilanlar ise yönetim profesyonellerine yönelik oldu.

Bu kursları veren kurumlar arasında Melbourne Kraliyet Teknoloji Enstitüsü, California Berkeley Üniversitesi, Zürih Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Hong Kong Politeknik Üniversitesi, University College London, Tsinghua Üniversitesi, Hong Kong Çin Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi bulunmakta.

Özellikle Hong Kong Politeknik, lisansüstü yeterlilik sunan az sayıdaki üniversiteden birisi olarak dikkat çekiyor.

Read Entire Article