Kripto Dünyasında Yeni Hack: 3 Milyon Dolar Çalındı!

2 years ago 114

Nasıl ki finans ve teknoloji piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri görülüyorsa, kripto para birimlerinin benimsenmesi arttıkça da bu piyasada da scam, hack ve rug pull faaliyetleri gözlemleniyor. Bir DeFi marketi olarak bilinen Deus Finance, hacklendi. Bir hack, scam ve rug pull izleme merkezi olan PeckShield, hackerların yaklaşık 3 milyon dolara yakın harcama yaptığını tespit etti. Diğer hacklerden farklı olarak bu dolandırıcılık faaliyetinde kötü niyetli yazılımcılar; hisse senetlerini ve DeFi’leri hedef aldı.

Bir Taşta İki Kuş!

Firma, kötü niyetli yazılımcıların yaklaşık 200.000 DAO ve 1101,8 Ethereum (ETH) çaldığını bildiriyor. Toplamda bu dijital varlıklar 3 milyon dolara denk geliyor ve Deus Finance, yatırımcıları bu faaliyetlerin devamı için uyarıyor. Ayrıca PeckShield, hackerların parayı Multichain aracılığıyla TornadoCash’e aktardığını da iletiyor.

Bunların yanı sıra Deus Finance ekibi, hacklerlar hakkında soruşturma açıldığını ve bu devam ederken güncellemelerle güvenlik önlemlerin artırılacağını da bildiriyor. Çalınan DAO’ların borç verme sistemlerindeki DAO’lar olduğunu belirten Deus Finance’ın CEO’su da hızlı bir şekilde geri ödeme planı hazırlayacağını söylüyor.

Öte yandan PeckShield, saldırının arkasındaki bilgisayar korsanlarının kredi için fiyat tahmini ve manipülesinden faydanlanmayı amaçladığını belirtiyor. Korsanlar, bu manipülede başarılı oluyor ve kullanıcıların fonlarının iflas etmesiyle ve tahminlerinde doğru sonuçlar almasıyla bir taşta iki kuş vuruyor.

Yeni Güncellemeler Yolda

Ayrıca Deus finance, bu istismardan DeFi protokolünün ve Deus Finance (DEUS) kripto para biriminin etkilenmediğini söylüyor. DEI borç verme sözleşmesindeki istismar ile DEUS Finance, ilgili sözleşmeyi daha fazla kayıp yaşanmaması için güncellemeler gelene kadar kapattı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında Deus Protocol CEO’su Lafayette Tabor, ekosistemdeki yatırımcıların geri ödeme yapabilecekleri yeni bir sözleşme oluşturulacağını belirtiyor. Borçların ödenmesi için yeni bir sözleşmenin gerekliliğini vurgulayan CEO, yatırımcılara güncellemeler için beklemesini öneriyor.

Read Entire Article