Kripto Ekosistemi Üzerindeki Düzenleyici Baskı Artıyor: Coinbase, Bitcoin Destekli Kredileri Durduruyor!

1 year ago 119

Coinbase, kullanıcılara gönderdiği e-posta ile Borçlanma programını 10 Mayıs'tan itibaren sonlandırılacağını duyurdu. Program, kullanıcıların teminat olarak bitcoin kullanarak 1 milyon dolara kadar nakit borç almalarına izin veriyordu. Ayrıca yapılan duyuruya göre de şu anda ödenmemiş kredilerde herhangi bir değişiklik olmayacak ve kullanıcıların şu anda herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

Kripto Piyasası Üzerindeki Düzenleyici Baskı Artıyor

Blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin son yıllarda dünya çapında büyük bir popülarite kazanması ve zaman içerisinde daha geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla beraber kripto endüstrisi üzerindeki düzenleyici baskılar da önemli ölçüde artış gösterdi. Özellikle TerraUSD çöküşü ve FTX iflası gibi geçen seneden bu yanan yaşanan gelişmeler ve çok sayıda kripto şirketinin çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalması ile birlikte çoğu kripto şirketi mali düzenleyici kurumların radarına girdi.

SEC başta olmak üzere mali düzenleyici kurumlar, çok sayıda kripto şirketine karşı çeşitli soruşturmalar başlattı. İşlem hacimleri bakımından şu anda global ölçekte en büyük kripto para borsası olan Binance de bu süreçte mali düzenleyicilerin radarına giren kripto şirketleri arasında yer aldı.

Coinbase, Bitcoin Destekli Kredileri Durduruyor

Artan düzenleyici baskının etkisiyle kripto şirketleri de düzenleyiciler tarafından açılan soruşturmalar kapsamında son dönemlerde çok sayıda hizmetini durdurdu. Son olarak bu bağlamda Coinbase'den de yeni bir adım geldi. SEC'nin radarına giren ABD merkezli kripto para borsası, Bitcoin destekli kredi vermeyi durdurma kararı aldı.

Kaydedilen işlem hacmi bakımından ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase, kullanıcılara gönderdiği e-posta ile Borçlanma programını 10 Mayıs'tan itibaren sonlandırılacağını duyurdu. Program, kullanıcıların teminat olarak bitcoin kullanarak 1 milyon dolara kadar nakit borç almalarına izin veriyordu. Coinbase, Borçlanma programını ilk olarak Ağustos 2020'de tanıtmış ve ardından Kasım 2021'de kullanıma açmıştı.

Read Entire Article