Kripto Gurusu: Olacakları İzleyin! ETH, XRP, ADA, DOGE, SOL, AVAX, ARB Hepsi İçin!

1 year ago 51

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasaları dibi gördü dediğinde birçok uzmanın onunla alay ediyordu. Şimdi haklı olduğu ortaya çıktı. Bitcoin (BTC) fiyatı dip seviyeden yaklaşık %100 oranında artışla 29.000 dolar sınırına dayandı. 9 aylık aşırı satış macerası da böylece sona ermiş oldu. Henüz net bir trend dönüşünden söz etmek mümkün değil. Yolu yarılamadan da trend dönüşünden emin olmak zaten imkansız. Peki dibi bilen kripto gurusu geleceğe dair neler söyledi?

Uzmanların Bitcoin Yorumları

Kasım 2022'deki kripto dip seviyesini doğru tahmin eden bir risk sermayedarı, ABD bankacılık sektöründeki mevcut krizin dijital varlık piyasalarının uzun vadeli beklentileri için yükseliş olduğuna inanıyor. Placeholder ortağı Chris Burniske, uzun bir piyasa değerlendirmesinde bankacılık krizinin hiperenflasyondan ziyade dezenflasyona yol açacağını söyledi. Risk sermayedarına göre, Federal Rezerv'in zor durumdaki bankalara likidite sağlamayı amaçlayan Banka Vadeli Fonlama Programı (BTFP), Covid-19 pandemisinin zirvesinde ABD vatandaşlarına doğrudan verilen mali teşvikle aynı etkiye sahip olmayacak.

"Mevcut bankacılık krizi uzun vadede kripto için yükseliş anlamına geliyor. Kısa vadede muhtemelen fırtınanın göbeğindeyiz, bu nedenle dalgalanma bekliyoruz, ancak bankacılık krizi para politikası kaynaklı (faiz artışlarıyla çok fazla, çok hızlı) ve para politikası ile 'çözülecek'. Bence bu bankacılık krizinin hiperenflasyondan ziyade dezenflasyona yol açma olasılığı daha yüksek. Krediler kuruyor. BTFP 'stimmies' ile aynı şey değil. Bu doğrudan tüketici harcamalarına giderken, BTFP banka bilançolarını destekliyor ve muhtemelen orada öylece duruyor."

Yani Bitcoin fiyatının kısa vadede düşüşler yaşasa da sürecin sonunda Fed’in de ikna olmasıyla yükselişe başlamasını bekliyor.

Uzmanların Altcoin Yorumları

Burniske, ortaya çıkan dezenflasyonun Federal Rezerv'i faiz oranlarını düşürmeye başlamaya teşvik edeceğini söylüyor. Burniske'ye göre, Fed'in bu hamlesi büyük olasılıkla kriptonun yeniden canlanmasına yol açacak. Bu da ETH, XRP, ADA, DOGE, SOL, AVAX, ARB ve diğerlerinin devasa rallileri başlatması anlamına gelecek. Altcoinlerin ciddi kayıp yaşadığı son 15 ayda devasa miktarda varlık el değiştirdi. Sonraki boğa sezonuna hazırlık yapan yatırımcılar Fed’in politika değişikliğiyle altcoinlerde %2000’i aşan kazançlar elde etmeyi umuyor.

Placeholder yöneticisine göre, Fed ve diğer merkez bankalarının bu yıl içinde faiz oranlarını düşüreceğini düşünüyor.

"Fed ve diğer Merkez Bankaları, piyasanın şu anda beklediği gibi, belki de bu yıl faiz oranlarını düşürecek, bu da mevcut tahvillerin yükselmesine izin verecek ve işte, şu anda mücadele eden bankalar yeniden 'sağlıklı' bilançolara sahip olacak."

Burniske ayrıca makroekonomik ortamdan bağımsız olarak Bitcoin ve altcoinler konusunda yükselişi hissiyatının güçlü olduğunu vurguluyor.

“Şimdiye kadar olduğum kadar uzun süredir kriptodayım. Blockchainler, yapay zeka da dahil olmak üzere toplumumuzun karşılaştığı sorunlara çözüm sağlayan kritik altyapılardır. Bir tür olarak, yolumuz taş ve sopalarla dolu olsa da eninde sonunda yolumuzu buluruz. Eğer yukarı bakarsanız, mavi gökyüzü var."

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article