Kripto İçin Önemli Yatırım Turu Tamamlandı! Şimdi Hedef Neresi?

2 years ago 95

Aptos Labs, çıktığı yatırım turunda değerlemeyi ikiye katlayarak 150 milyon dolar artırdı. Elde edinilen bilgilere göre VC'ler, 2. çeyrek blok zinciri girişimlerine 14,67 milyar dolar yatırım yaptı. Web3 projeleri de bununla birlikte büyük ilgi gördü.

Büyük Tur Tamamlandı

Katman 1 blok zinciri geliştiricisi Aptos Labs, Web3 alanındaki hedeflerini ilerletmek için 150 milyon dolarlık bir finansman turunu kapattı ve risk sermayesinin kripto odaklı başlangıçlara yönelik iştahını daha da vurguladı.

Finansman turu, Andreessen Horowitz, Apollo, Franklin Templeton ve Circle Ventures'ın ek katılımıyla girişim stüdyoları FTX Ventures ve Jump Crypto tarafından ortaklaşa yönetildi. Bloomberg'e göre, finansman turu, girişimin Mart ayı itibariyle 1 milyar doları aşan değerlemesini iki katından fazla artırdı.

Aptos, eski Meta çalışanları Mo Shaikh ve Avery Ching tarafından başlatıldı. Kurucular ayrıca Mark Zuckerberg'in başarısız Diem projesini ilerletmede rol aldı. Diem Derneği ve yan kuruluşları, Meta'nın projenin fikri mülkiyetini ve diğer varlıklarını satmak için harekete geçmesiyle bu yılın Şubat ayında operasyonlarını sonlandırdı.

Bloomberg'in yaptığı açıklamaya göre, Aptos'un blok zinciri, Diem'in, işlemleri daha ucuz ve daha verimli hale getirdiği bildirilen Move adlı programlama dilini kullanıyor. Diem'in küllerinden ortaya çıkacak bir başka blockchain projesi olan Mysten Labs, Move programlama dilini de kullanıyor. Mysten Labs, Aralık 2021'de 36 milyon dolarlık bir finansman turunu kapattı.

Web3'e İlgi Büyük

Sözde kripto kışı yaşanıyor olsa da risk sermayesi blok zinciri ve kripto endüstrilerinde stratejik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre, girişim firmaları ikinci çeyrekte sektöre 14,67 milyar dolar yatırım yaptı ve bu da temel olarak ilk çeyrek taahhütlerini karşıladı. Blockchain destekli internetin bir sonraki yinelemesini tanımlayan geniş bir kavram olan Web3, en çok ilgiyi çekti.

Read Entire Article