Kripto Kahini Fiyatın Yönünü Açıkladı! Altcoinler Yükselecek Mi?

2 years ago 85

Küresel kripto para piyasası değeri, son bir günde %7 daha küçülerek kritik 1 trilyon dolar seviyenin altına düştü. Bitcoin’in kazanımları büyük ölçüde eridi ve fiyat yazı hazırlandığı sırada 20.000 doların altında bulunuyor. Enflasyon verisi hisse senedi ve kripto para piyasalarının yeniden aşağı ivmesini artırdı. Peki yakın zamanda umut yok mu?

Kripto Paralar Yükselecek Mi?

Ünlü kripto analisti Willy Woo'ya göre, geçmiş dipler, uzun vadeli yatırımcılara kıyasla daha düşük maliyet tabanına sahip olan kısa vadeli yatırımcılara denk geliyor. Geçmiş yıllara göre kripto para piyasaları önceki boğanın zirvesini bu dönem de büyük ölçüde zorladı. Kayıplar daha fazla olsa da Woo, kripto piyasasının önceki yıllara kıyasla aynı acıyı hissetmediğini öne sürdü. Yani henüz dibi görmemiş olabiliriz. Ayrıca verilere göre kripto piyasası, önceki dipler gibi birikim seviyelerine ulaşmadı.

Diğer bir popüler analist Capo ise son düşüş, yükseliş ve bugünlerde yaşadığımız düşüşü doğru bir şekilde tahmin etmişti. Onun görüşü ise piyasanın kısa vadede yeniden 23.000 dolara kadar tırmanıp, erken short pozisyona girenleri tasfiye ederek 16.000 dolar yolculuğunu başlatacağı yönündedir.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin açıklanmasının ardından Bitcoin fiyatları %10 civarında düşüş yaşadı. Aynı zamanda ABD hisse senedi piyasaları da %4’ü aşan kayıplar gördü. BTC yazı hazırlandığı sırada düşmeye devam ediyor. 21-22 Eylül tarihinde yapılacak Fed toplantısı için 100bp’lık faiz artışı ihtimali şimdiden %30’u geçti. 50bp’lerin konuşulduğu haftalardan toplantı yaklaştıkça 100bp seviyelerine çıkmış olmamız bu düşüşün gerekçesini net biçimde ortaya koyuyor.

Yatırımcıların tek umudur Fed’in enflasyonun zirveye ulaştığını düşünerek erken dönemde gevşemeye başlamasıydı. Ancak bunun olmayacağı da Powell tarafından net biçimde ifade edildi. ABD doları endeksi 2000 yılından bu yana gördüğü zirve seviyeyi yeniden ihlal ediyor. DXY yazı hazırlandığı sırada 109,5 seviyesindeydi. 110 bölgesinden şimdilik ret yemiş gibi görünse de ilerleyen saatlerdeki hareketi kripto paraların kısa vadeli yönünü belirleyebilir.

Yatırımcılar, yarın Türkiye saatiyle 08:00’da gerçekleşmesi beklenen Ethereum birleşmesine odaklandı. Kalan son umut başarılı bir birleşmenin piyasadaki kasveti dağıtması yönündedir.

Read Entire Article