Kripto Kış Ne Zaman Bitecek? Popüler İsim Uzak Bir Tarih Verdi!

2 years ago 98

Daha önce Coinbase'in yönetim kurulunda görev yapan ve uzun süredir kripto yatırımcısı olan Tom Loverro, kripto para piyasasındaki düşüşün bitmesinin yıllar alabileceğini dile getirdi.

Düşüş Ne Zaman Bitecek?

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Loverro, kripto para birimlerinde yaşanan mevcut düşüşün bir black swan olayı olmadığını ve daha çok artan faiz oranlarının ve enflasyonist baskıların sonucu olduğunu ifade ediyor. Bu noktada yatırımcı oranlarda istikrar görülene kadar kripto para piyasasında düşüşlerin devam edebileceğini dile getiriyor.

2022 yılı başından bu yana kripto para piyasasında bir ayı piyasası yaşıyoruz ve gerek negatif olayların etkisi ile gerekse de FED’in hamleleri ve enflasyon sebebiyle düşüşler gittikçe daha derin bir hal aldı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bugün yeniden 20.000 dolar seviyesini test etti ve yazının kaleme alındığı sırada 20.090 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Kripto Piyasasındaki Döngüler

Loverro’ya göre 2013 yılından bu yana piyasada döngüler yaşanıyor ve 2022 yılında yaşanan düşüşler devam etme potansiyeli taşıyor. Popüler isim 2023 yılının yıl sonuna doğru bir toparlanma gelebileceğini ancak 2023’ün büyük bir bölümünün heyecansız geçeceğini ifade ediyor.

Bunlara ek olarak eski Coinbase yönetim kurulu üyesine göre kripto para birimlerinde dip seviyeler henüz görülmedi. Loverro’ya göre dip seviyeler yakın zamanda görülmeyecek ve beklenen dip seviyelerin gelmesi aylar alabilir. Bu dip seviyelerden sonra ise yeni yükselişler başlayabilir ve bu da 2023 yılının sonunu bulabilir.

Ayrıca Loverro yatırımcıların mümkün olduğunda nakitte beklemelerini tavsiye ediyor ve bireysel yatırımcıların piyasanın yönünü belirleyeceğini düşündüğünü dile getiriyor. Bunun yanında birkaç piyasa yorumcusu da bu kripto kışının, özellikle makroekonomik faktörler nedeniyle geçmiştekilerden farklı olduğunu belirtti. 2022, kripto piyasalarının sıkı para politikasıyla ilk buluşmasını temsil ediyor.

Dolayısıyla analistler ve yorumcular her ne kadar uzun vadede bir yükseliş bekleseler de kısa vadede piyasada volatil hamleler görebileceğimiz konusunda hemfikir gibi görünüyor.

Read Entire Article