Kripto Madencileri İçin Kırmızı Alarm! Enerji Bakanı Açıkladı!

2 years ago 90

İsveç Enerji Bakanı, vatandaşları istihdam eden bir imalat sektörü lehine Bitcoin madenciliğinden kaçınıyor. Enerji bakanı Khashayar Farmanbar bir röportajda, ülkenin Bitcoin madenciliğinden daha faydalı faaliyetler için enerjiye ihtiyacı olduğunu söyledi. İmalat sektörü düşünüldüğünde Bitcoin'in tartışmaya bile girmediğini söyledi.

İsveç'in kripto madenciliği sektörü, şimdiye kadar, Avrupa'daki en büyük madencilik gücüne sahip olabilecek İsveç'te öncelikle temiz hidro ve rüzgar elektriğinin faydalarından yararlandı. Ortalama hava koşulları altında, egemen devletler Danimarka, İzlanda, Norveç ve İsveç de dahil olmak üzere İskandinav bölgesi 30 terawatt-saat temiz enerji üretiminden fazlasına sahip. Bu fazlalık, demirden çelik üretimi de dahil olmak üzere ağır sanayiyi bölgeye çekmiş durumda.

Kimler Bu Bölgede?

Bitcoin madencileri, karmaşık bulmacaları çözmek, Bitcoin ağını güvence altına almak ve ödül olarak Bitcoin almak için bilgi işlem gücünü kullanırlar. İnsan kaynağı yoğun olmasa da, süreç büyük miktarda ucuz elektrik ve arazi gerektiriyor. Madencilik operasyonlarının karlılığı, madencilerin ucuz elektrik sağlama yeteneğine ve Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalara bağlı.

İsveç'te faaliyet gösteren büyük madencilik şirketlerinden bazıları Kanadalı Hive Blockchain Technologies Ltd ve Hong Kong merkezli Genesis Mining Ltd'dir. Genesis Mining, hidro (%54,5), nükleer (%42,8) ve rüzgar enerjisinin (2,7) bir karışımını kullanmakta. İsveç'in doğu kıyısındaki Boden kasabasında yerleşik durumda bulunuyorlar.

Hükümet Madenciliği Nasıl Kısıtlayabilir?

Farmanbar, iki olasılık olmasına rağmen, enerji bakanlığının madenciliği nasıl caydıracağı konusunda ayrıntı vermeyi reddetti. Bakanlık, istihdam yoluyla topluma fayda sağlama yeteneklerine göre yeni güçlü kullanıcılara öncelik verebilir. Otomotiv, mühendislik ve inşaat sektörleri için sac ve levha çelik üreten SSAB AB, kuzeyde temiz enerjiyle çalışan bir çelik tesisi açmayı planlıyor. Şebeke operatörlerinin, ilk gelen, ilk hizmet esasına göre güç sağlamak yerine, kendi sektörleri gibi sektörlere daha fazla önem vermeleri gerektiğine inanıyor. SSAB AB'nin enerji başkanı, bunun İsveç'in karbon ayak izini %10 azaltabileceğine inanıyor.

Diğer bir seçenek, veri merkezlerine yönelik vergi teşviklerini seçici olarak iptal etmek olabilir. Bu vergiler başlangıçta Microsoft ve Meta Platforms gibi geleneksel şirketleri hedef aldı. Madencilik şirketleri şimdiye kadar varsayılan olarak bu teşviklerden yararlandı, ancak bu değişebilir.

Alan Paylaşımı İçin Rekabet

Ulaşım ve akü tesislerinin artan elektrifikasyonu, şebeke alanı rekabetinin her zamankinden daha şiddetli olduğu anlamına geliyor.

Swedenergy danışmanı Erik Thornstrom, madenciliğin veri merkezleri tarafından kullanılan gücün küçük bir yüzdesini oluşturduğunu söylüyor. Ancak İsveç'in madencilik bilgi işlem gücündeki payı artabilir. Ocak ayında, Cambridge Alternatif Finans Merkezi, küresel hash oranındaki (saniyedeki bilgi işlem gücü) payını dünya çapındaki hash oranının %0,8'inde kaydetti.

Read Entire Article