Kripto Madenciliğinin Öncü Firmasının Başı Dertte

2 years ago 103

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na göre Nvidia, 2018 mali yılında kripto madenciliğinden önemli gelir elde ettiğini üç aylık gelir tablolarında açıklamadığı için, suçlamaları çözümlendirmek adına 5.5 milyon ABD Doları para cezası ödedi.

NVIDIA Eksik Bilgi Verdi

Çip üreticisi, yalnızca oyun işinde önemli bir büyüme gördüğünü söyledi yalnız bu yeterli değildi. SEC kuralları gereği, yatırımcıların şirketin eylemlerinin gelecekteki performansın göstergesi olup olmadığı konusunda bilinçli bir karar verebilmeleri için bir şirketin değişken bir işten gelir elde edildiğinde bunu bildirmesi gerekmekte.

Özellikle Nvidia, SEC'e göre 1933 yılında yürülüğe giren Menkul Kıymetler Yasası'nın 17(a)(2) ve (3) Bölümünü ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın açıklama hükümlerini ihlal etmiş gibi görünüyor.

SEC'in bağlı bulunduğu yasalara göre, Nvidia'nın, şirketin işinin diğer bölümlerinin kripto talebi tarafından nasıl yönlendirildiği hakkında açıklamalar yapması ve şirketin sadece oyun işinin olduğu izlenimini yaratması nedeniyle, Nvidia'nın oyun işinin büyümesiyle ilgili önemli bilgileri ihmal etmesinin yanıltıcı olduğunu tespit edildi. SEC, kripto madenciliğinden önemli ölçüde etkilenmediğini söyledi.

Kripto para madenciliği 2017'de yeniden yükselişe geçti. Kripto madenciliğinin uygun maliyetli bir yolu olarak tüketiciler, kripto para madenciliğinin gerektirdiği tekrarlayan görevleri gerçekleştirmek için GPU'ları kullanmaya başladı. Örneğin Şubat 2018'de Nvidia, yılın dördüncü çeyreğinde 2,91 milyar ABD Doları (yüzde 34 artış) rekor bir gelir elde ettiğini bildirdi. O zaman, Bitcoin fiyatı yaklaşık 9.500 Amerikan dolarıydı. Bir önceki yıl bu tutar 1.500 Amerikan doları olduğu için bu oldukça büyük bir sıçramaydı.

SEC Tarafından Açıklama

SEC Uygulama Birimi'nin Kripto Varlıklar ve Siber Birimi başkanı Kristina Littman yaptığı açıklamada, Nvidia'nın başarısızlıklarının, yatırımcıları, şirketin önemli bir pazardaki işini değerlendirmek için kritik bilgilerden mahrum bıraktığını söyledi. Gelişmekte olan teknolojiyi içeren fırsatları takip edenler de dahil olmak üzere tüm sağlayıcıların, açıklamalarının zamanında, eksiksiz ve doğru olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Read Entire Article