Kripto Madencilik Dünyasının Gözü New York Valisinin Vereceği Kararda!

2 years ago 97

New York'un kripto madenciliği karbon salınımını düşünerek, kripto madenciliğini sınırlayarak çevresel etkiyi sınırlamayı amaçladığından, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Vali Kathy Hochul'dan daha önce Eyalet Senatosu tarafından geçirilen tasarıyı veto etmesini isteyeceği bildiriliyor. Crain's ile yakın tarihli bir röportajda Adams, yasaya karşı olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Validen, kripto para biriminin önüne geçecek olan tasarıyı veto etmeyi düşünmesini isteyeceğim. Kripto para birimine harcanan milyarlarca dolara baktığınızda  New York lider. Engeller koymaya devam edemeyiz.”

Vali Hochul Yasayı Veto Edecek Veya İmzalayacak

Be[In]Crypto tarafından daha önce bildirildiği üzere, New York Eyalet Senatosu 3 Haziran'da izinleri iki yıllık bir süre için durduran Bitcoin Madencilik Moratoryumunu onayladı. Teklif şimdi, yasayı imzalamak veya veto etmek için 10 günü olan Vali Kathy Hochul'un onayını bekliyor. İki haftalık maaş çeklerini kripto parayla aldığı bilinen Adams, kripto para firmalarının New York'un karbon nötr emisyon hedeflerini rayından çıkarmadığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı; "Bize yasak değil bir hedef verin." Tasarı, New York Eyaletindeki tüm insan kaynaklı iklim kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan İklim Liderliği ve Toplumu Koruma Yasası (CLCPA) tarafından belirlenen hedeflere ulaşmak için belirlendi. Adams ayrıca şu açıklamayı yaptı;  “İnovasyon hakkında şunu da biliyorum: Son teslim tarihleri ​​verin. Önümüzdeki beş yıl içinde kripto madenciliğine [firmalara] 'Enerji maliyetlerini düşürmemiz gerekiyor' deyin”. Bununla birlikte, yasayı yürürlükten kaldıran Eyalet Meclisi Üyesi Anna Kelles, daha önce tasarının eyalette belirli türdeki kripto para madenciliğini iki yıl boyunca “sınırlandıracağını” ve faaliyeti “yasaklamayacağını” belirtmişti. Bir kez daha Adams, içinde bulunduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

NY Kripto Avantajını Kaybedecek Mi?

Tasarı Vali tarafından kabul edilirse, Kamu Hizmeti Departmanı iki yıl boyunca New York'taki karbon bazlı madencilik tesislerine yeni başvuruları onaylamayacak veya yeni izinler vermeyecek. Özellikle ABD, geçen Ağustos itibariyle ortalama aylık hash oranı payının %35,4'ü ile küresel Bitcoin madenciliğine hükmediyor. ABD içinde, Bitcoin hash oranının %19,9'u New York'ta. CNBC'nin bir raporuna göre New York'tan sonra %18,7'si Kentucky'den, ve %14'ü Teksas'tan geliyor. Bununla birlikte, belediye başkanı, diğer eyaletler benzer yollar izlemeyebileceğinden, devletin “rekabet avantajını” kaybedeceğinden endişe ediyor. Adams, kripto para madenciliğinin 20. yüzyılın sonlarında araç olarak ele alınması gerektiğine inanıyor ve şunları söylüyor; “Kurşunsuz benzin olduğu için arabaları yasaklamadık. Araç üreticilerine “Beş yıl içinde buna ulaşmanız gerekiyor” dedik. Bize hedefler verin. İnsan olarak böyle hareket ediyoruz.”  
Read Entire Article