Kripto Modu Devrede: Bu Banka Web Sitesini Bile Değiştirdi!

2 years ago 121

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, web sitesinin görünümü kriptoya uyarlayarak değiştirdi. Bankanın resmi web sitesinde, dijitalleşme ve kripto teması göz kamaştırıyor.

Geleneksel Bankaların Dönüşümü

Goldman, Web2’den Web3’e evrilen dünyaya ayak uyduruyor ve geleneksel bankalar içerisinde bu devrimiyle öncülük ediyor. Ayrıca sitede metaverse, Web3 ve kriptolar hakkında da birçok bilgilendirici makaleler bulunuyor. Goldman, bu devrimiyle hem müşterilerini bilgilendirmek istiyor hem de ekonomik dijitalleşme için bir analiz ortamı oluşturuyor.

Goldman, her ne kadar piyasanın daha çok kripto paralar kısmında olsa da makalelerin çoğunluğunun metaverse ve Web3 hakkında olması da dikkat çekiyor. Sosyal medyada yatırımcılar ve kullanıcılar ise Goldman’i bu konuda takdir ederek olumlu tepkiler veriyor.

Goldman, kripto para birimleri işlemlerini başlatan ilk bankalardan biri olarak da biliniyor. Bunun için Galaxy Digital ile işbirliği yapan Goldman, yatırım bankaları gibi geleneksel finans kurumlarının kripto para birimlerini benimsemesinde büyük rol oynuyor.

Kripto Volatilitesi ve Bankalar

Ayrıca Goldman, borsa tabanlı bir kuruluş olan CME Group ile Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri hakkında çalışma yürüterek bu sektörde acemi olmadığını da kanıtlıyor. Ancak Goldman her ne kadar sektöre derinlemesine dalıyor olsa da sektörün öncüsü ve ilk kripto para birimi olan Bitcoin’in volatilitesine vurgu yapıyor. Faiz artışları, makroekonomik diğer etmenler ve küresel riskten kaçış gibi ölçütler elbette ki kripto piyasasını da etkiliyor.

Öte yandan uzmanlar ise, geleneksel piyasalarda oluşan olumsuz etmenlerin kurtuluş yolunun kriptolar olduğuna inanıyor. Her ne kadar Goldman, kriptoların volatilitesine dikkat çekse de öbür yandan bu dijital varlıklar için gelişmelerden geri kalmıyor. Dolayısıyla Web2’den Web3’e evrilen bu yeni dünya düzeninde finans sektörünün diğer kurumlarına örnek olmayı başarabiliyor.

Read Entire Article