Kripto Para Almak İçin Doğru Zaman Mı? Kısa Vadeli Piyasa Beklentileri!

2 years ago 84

En büyük kripto para birimi bugün ABD’nin teknik resesyonunun ardından 23.200 doların üzerine çıktı. Piyasalar dün açıklanan faiz artışının ardından pozitif görünümünü devam ettiriyor. Peki yatırımcılar Bitcoin ve altcoin almak için geç mi kaldı? Kripto paralar için beklenen büyük yükseliş başlıyor mu? Detaylar haberimizde.

Bitcoin (BTC)

Dün faiz kararlarının ardından yükselişe geçen S&P 500 son iki yılın en yüksek günlük kapanışını yaptı. Bitcoin, hisse senedi piyasalarıyla yüksek korelasyona sahip olduğu için yükselişini sürdürdü. Ethereum, faiz kararının hemen öncesinde 1.499 dolardan alıcı bulurken kısa sürede 1.600 dolar sınırına kadar dayandı. Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada 22.900 dolardan alıcı bulurken ABD borsaları negatife döndü.

Son iki çeyrekte küçülen ABD ekonomisi teknik olarak resesyona (ekonomik durgunluk) girdi. Henüz resmi bir resesyondan bahsetmek için erken ancak önümüzdeki dönemde gelecek veriler kritik. Powell, dün yaptığı açıklamada birçok verinin resesyon endişelerine mahal olmadığına işaret ettiğini söyledi. İstihdam ve diğer verilerin gelmesiyle birlikte ağustos ayı kripto paralar için kritik olacak. Önümüzdeki ay açıklanacak Temmuz enflasyonuna bağlı olarak FED hamlelerini daha da sertleştirebilir. Yani piyasalardaki büyük düşüş riski henüz sona ermiş değil. Kripto para almak için doğru zaman mı sorusuna Bitcoin’in kısa vadedeli fiyat analizi cevap verebilir.

Yatırım İçin Doğru Zaman Mı?

Güçlü Bitcoin (BTC) daha fazla yükselen kripto paralar demektir. Kritik destek seviyelerini kıran ve önemli dip bölgeleri gören fiyatlar Mayıs ve haziran aylarında ciddi satışlar yaşadı. Piyasadaki aşırı satışları ve korkuyu tetikleyen birçok gelişme yaşadık. Terra, Celsius, Voyager, 3AC iflasları ve dolara sabitliğini kaybeden Stablecoinler derken her kritik gelişme satıcıların biraz daha panik yapmasına sebep oldu.

Peki önümüzdeki saatler, günlerde Bitcoin’i neler bekliyor? Kripto paralar yükselecek mi? Bitcoin 50 günlük hareketli ortalamayı (23.455) maalesef henüz aşamadı. Direnç bölgesindeki geri tepme fiyatı 22.580 dolar seviyesine kadar itti. Yazı hazırlandığı sırada ise sınırlı fiyat hareketi ile daha yüksek seviyelere yakın bir yerde konsolide oluyor. Kripto para yatırımcıların kısa vadede net bir yükseliş dönemi için 23.200 doların üzerinde bir günlük mum kapanışını izlemesi gerekecek. Bitcoin boğaları başarılı olabilirse 25.300 dolar civarındaki üst trend çizgisi test edilebilir.

Öte yandan 22.580 doların altındaki kapanışlar yeniden 21.800 dolara kadar geri çekilmeyi beraberinde getirebilir. Toparlanma için son destek noktası ise 20.770 dolar olacaktır. RSI (14), pozitif bir eğimle ortalama çizginin üzerinde bulunuyor. Düşen fiyat kanalından bir kopuş yaptıktan sonra, BTC fiyatı olumlu bir eğilimle yatay hareket ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article