Kripto Para Analisti, Piyasanın Güncel Durumunu Değerlendirdi: Bitcoin’deki Düşüş Eğilimi Devam Edecek mi?

2 years ago 179

Kripto para analisti Nicholas Merten, kripto varlıkların uzun vadeli bir konsolidasyondan geçtiğini, ancak piyasadaki korku ve endişenin azalması ile birlikte Bitcoin‘in yönünü yeniden yukarı çevireceğini ifade etti.

Analist, Piyasa Duyarlılığına Dikkat Çekti

Kripto para analisti Nicholas Merten, son Youtube yayınında piyasanın güncel durumunu değerlendirdi. Kripto para piyasasında, ayı sezonundan önce son bir yükseliş dalgası yaşanacağını iddia eden analist, “Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksinde” dikkat çekti. “Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi” lider kripto para birimindeki yüksek oranlı değer kayıpları ile birlikte önemli ölçüde kırmızı bölgeye geriledi. Bitcoin’de son aylarda devam eden düşüş eğilimi, kripto para piyasasında korku ve endişenin ciddi oranlarda artış göstermesine neden oldu.

Piyasadaki korku ve endişenin azalması ile birlikte piyasanın yönünü yeniden yukarı çevireceğini dile getiren analist, bu süreçte yüksek miktarda kaldıraçlı pozisyonun likide olacağını söyledi:

“Bitcoin’deki değer kayıplarının devam edeceğine yönelik bir hissiyat olsa da teknik göstergelere göre son bir yükseliş dalgası görmemiz gerektiği açık.”

Bitcoin’de Son Durum

Son 24 saatlik zaman diliminde 43.000 dolar fiyat seviyelerine yükselmesinin hemen ardından ani bir düşüş hareketi ile birlikte 38.000 dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin, volatilitesi oldukça yüksek fiyat hareketleri kaydetti. Bu yüksek volatilite ile birlikte de son 24 saat içerisinde, toplamda 700 milyon doların üzerinde long ve short pozisyon likide oldu. Kaydedilen toplam likidasyonun, 200 milyon dolardan fazlası Bitcoin pozisyonlarıydı.

Bitcoin kaydettiği son fiyat hareketleri ile birlikte 39.100 dolar fiyat seviyelerine gerilerken, Ethereum ise yaşadığı değer kayıplarının ardından 2.880 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article