Kripto Para Bankasından Dikkat Çeken FTX Açıklaması: Önemli Bir Durum Tespiti Yaptık

1 year ago 73

Kripto para bankası Silvergate Bank, iflasını duyuran kripto para borsası FTX ve kardeş ticaret şirketi Alameda Research dahil olmak üzere alt kuruluşları ile ilgili önemli bir durum tespiti yaptıklarını açıkladı.

Risk Yönetimi ve Düzenlemelerle Uyumluluk

Silvergate Bank'ın CEO'su Alan Lane, kamuya açık bir şekilde yaptığı açıklamada, FTX ve Alameda Research'ün müşteri varlıklarının açıkça kötüye kullanılması ve diğer muhakeme eksiklikleriyle yüzleşilmesinden dolayı kripto para piyasasının oldukça zor bir dönemden geçtiğini, piyasadaki belirsizlikten faydalanmaya çalışan açığa satış yapanlar ve diğer fırsatçılar tarafından yayılan çok sayıda spekülasyon ve yanlış bilgi ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

Silvergate Bank'ın ilk önceliğinin oldukça yüksek volatilite ile mücadelede ederek müşterilerine hizmet vermek olduğunu belirten Lane, tüm müşterilerinin ihtiyaç duyduklarında ABD doları mevduatlarına erişmeye devam edebiliyor olmalarından ve Silvergate Borsası Ağı'nın bu dönem boyunca kesintisiz çalışmaya devam etmesinden gurur duyduğunu belirtti.

Lane, risk yönetimini ve düzenlemelerle uyumluluğa son derece ciddiye aldıklarını belirtirken şunları söyledi:

Silvergate Bank'ın kripto para ekosistemindeki rolü ve müşterilerimizin sağlam risk yönetimi kontrollerimize uygun hareket etmelerini sağlamak için her zaman yaptıklarımız ve yapmaya devam ettiklerimiz hakkında kayıtları düzeltmek için bu fırsatı değerlendirmek istedim. Risk yönetimi ve uyumluluğu son derece ciddiye alıyoruz. Silvergate Bank, Banka Gizlilik Yasası ve ABD Patriot Yasası uyarınca faaliyet göstermektedir. Bu yasalar her bir hesap için gerçek sahibini, fon kaynağını ve fonların amacını ve beklenen kullanımını belirlememizi gerektirir. Silvergate Bank, ayrıca her hesap için işlem faaliyetini izler ve beklenen kullanımın dışındaki faaliyetleri tanımlar. Belirli faaliyet türlerini tespit ettiğimizde, şüpheli faaliyet raporları sunmamız gerekir ve bunu rutin olarak yaparız. Geçmişte beklenen kullanımın dışında amaçlar için kullanılan hesapları kapattık. Bu küçük bir girişim değil. Etkili bir müşteri durum tespiti ve izlemesi yürüttüğümüzden emin olmak için sistemlere ve prosedürlere yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Önemli sayıda Silvergate Bank çalışanını bu iş için görevlendirdik. Müşterilerimizin de onaylayabileceği gibi, potansiyel müşterilerden bilgi ve belge toplamak ve incelemek için harcadığımız zamanın bir sonucu olarak işe alım süreci haftalar sürebiliyor. Hesaplar açıldıktan sonra, bu hesapların her biri için geliştirilmiş durum tespiti sürecimizin bir parçası olarak hesap faaliyetlerini izlemeye ve tehlike işaretleri aldığımızda harekete geçmeye devam ediyoruz. Silvergate Bank, risk yönetimi prosedürlerimizi uygulayarak ve düzenleyici yükümlülüklerimizi yerine getirerek kolluk kuvvetlerinin kötü aktörleri tespit etmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu sorumluluğu ciddiye alıyoruz.

FTX ve Alameda Research Hakkında Durum Tespiti

Lane, FTX ve Alameda Research hakkında kapsamlı bir durum tespiti yaptıklarını belirttiği açıklamasında "Silvergate Bank, FTX ve Alameda Research dahil ilgili kuruluşları hakkında hem iş sürecinde hem de devam eden izleme yoluyla risk yönetimi politikalarımız ve prosedürlerimiz ve yukarıda özetlenen gereklilikler uyarınca önemli bir durum tespiti yapmıştır. Alameda Research bir tezgah üstü (OTC) ticaret şirketi işletiyordu ve Alameda Research ile OTC ticareti yapan kişi veya kuruluşlara Alameda Research tarafından Silvergate Bank'taki veya diğer bankacılık ortaklarından herhangi birindeki Alameda Research hesabına para göndermeleri talimatı verilebilirdi." denilirken şu eklemeyi yaptı:

Ayrıca, bir para transferi yapıldığında fonları gönderen kişi veya kuruluş fonların kime gönderilmesini istedikleri de dahil olmak üzere her bir ayrıntıyı bankalarına bildirir. Alıcı banka, alıcının adının hesaptaki adla eşleştiğini doğrular ve buna göre kredilendirme yapar. Silvergate Bank, Alameda Research'e yönlendirilen ödemeleri aldığında ve aynı isimdeki hesaba yatırdığında, bu, transferi yapanın talimatları ve sektördeki uygulamalarla tutarlıydı.  Ve geçmişte belirttiğim gibi, herhangi bir hesapta beklenmedik veya potansiyel olarak endişe verici bir faaliyet tespit edersek bir soruşturma yürütür ve gerektiğinde federal yönetmeliğe uygun olarak gizli bir şekilde şüpheli faaliyet raporu hazırlarız. Esnek bir bilançoya ve bol likiditeye sahibiz.

Read Entire Article