Kripto Para Boğası İçin 2 Koşul Söyledi! Fiyatlar Katlanacak!

2 years ago 83

Bitcoin yeniden 200 haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıktı ve 23.800 dolardan alıcı buluyor. Kripto paraların neredeyse tamamı BTC’nin bu yükselişi sebebiyle pozitife döndü. Çift haneli yükselişler yapanlar, fiyatını katlayanlar ve daha fazlası. Peki bu bayram havası daha ne kadar devam edecek? Popüler analist yükseliş için hangi iki şarta dikkat çekti?

Bitcoin Fiyat Hedefi

Inmortal takma adını kullanan popüler kripto para analisti Bitcoin boğa rallisinin 30.000 dolara kadar uzanması için iki koşul açıkladı. BTC'nin 22.000 doların üzerinde başlattığı son hareket bir sahte yükseliş mi? Bunun bir boğa tuzağı olup olmadığını anlamak için önümüzdeki oldukça az bir vakit kaldı.

Popüler analiste göre bu hafta büyük bir kırılım arifesi olabilir. Analist ayrıca, yukarı yönlü önemli bir ralliye kapıları açmak için BTC boğalarının Bitcoin'i 23.000 doların üzerinde tutması gerektiğini söylüyor.

“30.000 dolarlık bölgeye bir ralli mümkün, ancak 23.000 doların üzerinde bir kabul görmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, bu çirkin bir sapma/dönüş hatası modeliyle sonuçlanabilir.”

Bitcoin fiyatının 30.000 dolara ulaşması, ciddi kayıplar yaşayan altcoinlerin birkaç kat artmasına sebep olabilir.

Bitcoin Yükselecek Mi?

Inmortal'a göre ikinci koşul, Bitcoin'in egemenliği Ethereum'dan alması ve kripto piyasalarını daha sürdürülebilir bir dalgalanmaya yönlendirmesidir. Burada şunu unutmamak gerekiyor. Ethereum’un etkileyici yükselişinin temelinde stETH sebebiyle yaşanan aşırı satışlar geliyordu. Fiyat 2.800 dolardan 880 dolara kadar çok dar bir zaman aralığında düştü. Merge ertelemesi haberlerinin de bu satışlarda etkisi büyüktü. Yani Ethereum’un piyasaya öncülük etmesinin temelinde aslında olması gereken değerin çok altına kadar “aşırı şekilde satılması” yatıyor.

Inmortal şunları söyledi;

Ethereum fazlasıyla yükseldi biraz duraklaması ve geri çekilerek yükselişte liderliği bırakması gerekir. BTC piyasaya öncülük ediyor ve ETH hareketini kopyalıyor”.

Inmortal, 30.000 dolara doğru bir Bitcoin rallisi olasılığını düşünse de dalgalanmanın muhtemelen yeni bir boğa döngüsüne yol açmayacağı konusunda uyarıyor. Ona göre aylarca sıkıcı konsolidasyon süreci yaşayacağız.

“Şu ana kadar haftalık talepte güzel tepki. Yine de bu yaz bir noktada ayı piyasası rallisi göreceğimizi ve ardından aylarca sıkıcı konsolidasyon göreceğimizi düşünüyorum.”

Ethereum yazı hazırlandığı sırada yeniden 1.600 doları hedefliyor.  Bitcoin ise 23.500 doların üzerinde alıcı buluyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article