Kripto Para Borsalarına Ayı Pençesi: 30 Günde 25 Borsa Kepenk İndirdi

2 years ago 95

Kripto para piyasalarını etkisi altına alan ayı piyasası, sektörün çeşitli unsurlarını sert şekilde etkiledi. Fiyatların düşmesiyle yatırımcıların hareket edemez hale gelmesiyle en büyük darbeyi kripto para borsaları aldı. Kripto para şirketleri güçlü kripto para satışı dalgasının ortasında ayakta kalmak için mücadele ederken kripto para borsalarının sayısının düştüğü gözlemlendi.

30 Günde 25 Borsa Kapandı

6 Temmuz itibariyle, dünya çapındaki kripto para borsalarının sayısı, önceki aylarda kaydedilen en yüksek seviyelere göre düştü ve 500'e geriledi. CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre, 6 Haziran'da 525 olan kripto para borsalarının sayısı, zorunlu olarak kepenk indirmeye gitmelerle 30 günde 25 eksildi.

Kripto para borsalarının piyasadan silinip gitmesi, kısmen sektördeki birçok şirketin çıkış kapısı aramasına neden olan kripto para piyasalarındaki düşüşle doğrudan bağlantılı. Borsalar, kripto para piyasalarındaki çöküşün yanı sıra, varlıklarını sürdürmeyi zorlaştıran yüksek enflasyon gibi diğer makroekonomik koşullardan da büyük oranda etkilendi.

Borsalar Gelecek Planlarını Yeniden Yapılandırıyor

Birçok kripto para şirketi, genellikle gelecek planlarını yeniden yapılandırarak küçülmeye gitmek zorunda kaldı. Bitcoin gibi büyük kripto paralardaki satış baskısı, özellikle teknoloji sektöründe hisse senedi piyasalarındaki geniş çaplı düşüşle birlikte geldi. Kriz, sektöre olan güveni zedelemiş olabilecek önemli bir husus olan  Terra (LUNA) ekosisteminin çökmesiyle daha da derinleşti.

Özellikle, bazı yatırımcıların alım satım işlemlerini bırakması ve bir sonraki piyasa rallisini bekleyerek varlıklarını HODL stratejisi ile korumayı tercih etmesi göz önüne alındığında, küçük çaplı kripto para borsaları muhtemelen bu durumdan en çok etkilenen kripto para şirketleri oldular. Ek olarak, ayı piyasasının tırmanması perakende yatırımcıları piyasadan uzaklaşmaya zorladı.

İlginç bir şekilde, fiyatlardaki güçlü düzeltme, varlığını sürdürmek için gelecek planlarını yeniden yapılandırmak zorunda kalan önde gelen borsaları korumak için yeterli olmadı. Örneğin, ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase, faaliyetlerini sürdürmek için çalışanlarını işten çıkarmaya gitmesinin yanı sıra yeni işe alımları geçici olarak durdurma kararı aldı.

Read Entire Article