Kripto Para Borsası Binance’a Hollanda’da Milyonlarca Euro Ceza!

2 years ago 101

Hollanda Merkez Bankası (DNB), hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'a lisanssız aracılık hizmetleri sunmasından dolayı milyonlarca Euro para cezası kesti.

3.3 Milyon Euro Ceza

Hollanda Merkez Bankası, bugün yaptığı açıklamada, dev kripto para borsası Binance'a lisanssız aracılık hizmetleri sunmasından dolayı 3.3 milyon Euro para cezası uygulandığını bildirdi.

Merkez bankası, 2021 yılında Binance'ı uyarmış, kripto para borsasının DNB'ye yapılması gerekli olan yasal kayıt olmaksızın Hollanda'da kripto para hizmetleri sunduğunu belirtmişti. Bu uyarı, Binance'in Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Yasası'na uygun hareket etmediği, ayrıca dijital ve güvene dayalı para birimleri arasındaki değişim için yasa dışı bir şekilde hizmet sunduğu ve yasa dışı emanetçi cüzdanları sağladığı anlamına geliyordu. DNA, bu durumundan ötürü Binance'ı kullanan müşterilerin kara para aklama veya terörün finansmanına karışma riskini artırdığını iddia etmişti.

Binance'a Dönük Düzenleyici Baskılar

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao tarafından kuruldu ve Cayman Adaları kaydıyla Avrupa'da da faaliyet gösteriyor. Başlangıçta Çin'de faaliyet gösteren borsa, Pekin yönetiminin kripto paralar için düzenlemeleri sıkılaştırmasının ardından merkezini Çin'den taşımak zorunda kaldı.

Binance, geçen yıl İngiltere’nin finansal piyasaları düzenleyen ve denetleyen kurumu FCA'nın talebi üzerine ülkedeki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Geçen yıl borsaya hem ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) hem de ABD İç Gelir Servisi (IRS) tarafından soruşturma açılmıştı.

Read Entire Article