Kripto Para Borsası Yatırımcılarına 270 Milyon Dolar Kayıp Açıkladı!

2 years ago 98

Blockchain.com CEO'su Peter Smith, kripto borsasının muhtemelen iflas etmiş Three Arrows Capital hedge fonuna verdiği kredilerde 270 milyon dolarlık potansiyel bir kayıpla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Ceo'dan Mektup

Smith, hissedarlara bir mektupta Three Arrows’un hızla iflas ettiğinden ve şirketin, Blockchain.com'dan aldığı yaklaşık 270 milyon dolar değerinde kripto para birimi ve ABD doları kredisi olduğunu belirtti. Bu durumdan etkilenmeyecekleri için endişelenmelerine gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca hissedarlara, riskten korunma fonunun son dört yılda 700 milyon doların üzerinde dijital varlık ödünç aldığını ve geri ödediğini bildirdi.

Haziran ayının sonlarında Blockchain.com ve Deribit, İngiliz Virgin Adaları'ndaki Three Arrows Capital'i tasfiye etmek isteyen alacaklılar olduklarını doğruladılar. Blockchain.com ayrıca Three Arrows Capital'in faaliyetlerine ilişkin devam eden soruşturmalarda ilgili makamlarla işbirliği yaptığını belirtmişti.

Bloomberg'e yaptığı açıklamada, bir Blockchain.com temsilcisi, Three Arrows Capital’in Sermayesinin kripto endüstrisini dolandırdığına (inandığına) ve onları yasaların sonuna kadar sorumlu tutmayı amaçladıklarını açıkladı.

Yan Firmadan Açıklama

Benzer şekilde, Three Arrows Capital tarafından işletilen bir OTC ticaret masasına bağlı olan TPS Capital'deki ekip, dün çöken hedge fonuyla ilişkisini açıklayan bir bildiri yayınladı.

TPS tarafından yapılan açıklamada, şirketin müşterilerine piyasa yapıcılığı, ticareti kolaylaştırma ve blok ticaret hizmetleri sunan bir OTC masası olarak faaliyet gösteren bağımsız bir firma olduğu açıklandı. TPS ekibi ayrıca bağımsız bir tüzel kişilik olduğunu ve Three Arrows Capital'in Aralık 2022'de TPS'nin kuruluşunu takiben çok kısa bir süre için hissedar olduğunu açıkladı.

İki kuruluş Ocak 2021'de yollarını ayırdı. Ancak Su Zhu ve Kyle Davis'in şirkette dolaylı özsermaye payı var ancak şirketin günlük operasyonları üzerinde doğrudan kontrolleri yok. Ayrıca TPS, Three Arrows Capital ile hiçbir şekilde ilgisi olmayan ayrı bir yönetim ekibi tarafından yürütülmektedir.

Read Entire Article