Kripto Para Borsasına Hem Merak Uyandıran Hem de Korkutan Bitcoin (BTC) Girişi!

2 years ago 88

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC), bir süredir 20 bin doların altında işlem görüyor. BTC, yazım sırasında 380 milyar dolarlık piyasa değeri ile 19 bin 887 dolardan işlem görüyor. En büyük kripto para, yeni günün ilk saatlerinde kripto para borsası Kraken'e yapılan Bitcoin transferiyle gündemde.

Eski BTC'ler Harekete Geçti

Tespit edilen BTC transferine göre, balina seviyesi bir Bitcoin adresi 9 dokuz yıl sonra uyandı ve 100 milyon dolar değerinde 5 bin BTC'yi kripto para borsası Kraken'e aktardı. Yakından takip edilen kripto para gazetecisi Colin Wu, OKLink'ten gelen verilere atıfta bulunarak şunları söyledi:

Balina seviyesi Bitcoin adresi (18xGHNrU26w6HSCEL8DD5o1whfiDaYgp6i ) şu anda 100 milyon dolar değerindeki 5 bin BTC'yi Kraken'e aktardı. Adres 2013 yılında oluşturuldu ve söz konusu BTC'ler o yıl içerisinde adrese aktarıldı.

Bitcoin, ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileriyle yönünü aşağıya çevirdi ve arka arkaya dokuzuncu gününde 20 bin doların altında işlem görmesiyle satış baskısı altında kalmaya devam ettiği gösterdi. Fiyat, 2017'nin Aralık ayında kaydedilen ve kritik bir destek seviyesi olan 19 bin 511 doların üzerinde kalmaya devam ediyor.

2017'nin Aralık ayında kaydedilen yerel tepe noktasının önemli bir destek görevi görmeye devam ederken, Gavekal Research'ün 4 Eylül Pazar günü yayımladığı raporda, "Fed, ABD dolarının güvenilirliğini yeniden sağlamak (yani niceliksel sıkılaştırma) ve para 'yakmakla' meşgul. Bu, tüm kripto paralar için önemli bir ters rüzgara neden oluyor." notunu düştü.

Bitcoin Lightning Network'te Yeni ATH

Bitcoin Lightning Network'ün kapasitesi geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 5 bin BTC'ye ulaştı. Lightning Network, Bitcoin ağı için işlemleri daha hızlı ve daha ucuz hale getiren Layer 2 ölçeklendirme çözümüdür.

İlginç bir şekilde, Michal Saylor'un şirketi MicroStrategy çok sayıda kullanıcıyı Lightning Network'e çekmek için çalışıyor. 3 Eylül Cumartesi günü Letonya'nın Riga kentinde düzenlenen Baltic Honeybadger konferansında konuşan Saylor, Lightning'i "dünya genelinde teknolojide görülen en önemli şey" olarak nitelendirirken şunları söyledi:

MicroStrategy, şu anda Lightning'in kurumsal uygulamaları üzerinde çalıştığımız bazı Ar-Ge projeleri yürütüyor: Kurumsal Lightning cüzdanı, kurumsal Lightning sunucuları ve kurumsal kimlik doğrulama.

Saylor, bu çalışmalarla şirketlerin Lightning'i her gün yüz bin çalışana dağıtmasına izin vereceğini eklerken, bir gecede 10 milyon Lightning cüzdanı açmanın da mümkün olacağını belirtti.

Read Entire Article