Kripto Para Borsasına Operasyon: Banka Varlıkları Donduruldu!

2 years ago 89

Ülkenin en büyük kripto para borsalarından olan Hindistan merkezli kripto para borsası WazirX, İcra Müdürlüğü'nün (ED) radarına girdi. Edinilen bilgilere göre, İcra Müdürlüğü, WazirX'in yönetim binasında arama yaptı. Aramaların ardından kripto para borsasının banka varlıkları ve kripto paraları donduruldu.

Borsanın Banka Varlıkları Donduruldu

Haberlere göre İcra Müdürlüğü, WazirX'in yönetim binasındaki aramaların ardından yaklaşık 8.13 milyon dolar değerinde banka varlığını dondurdu. Devlet kurumu, kripto para borsasını yasaları ihlal ederek anında kredi uygulaması şirketlerine kara para aklama konusunda yardım etmekle suçluyor. Kara paranın kripto paralar aracılığıyla satın alındığı ve aktarılarak aklandığı iddia ediliyor.

Bu büyük haber, Hintli milletvekili Pankaj Chaudhary'nin İcra Müdürlüğü'nün Wazirx ile ilgili iki davayı araştırdığını belirtmesinin ardından geldi. İddiaya göre kripto para borsası, Hindistan Döviz Yönetimi Yasası'nı (FEMA) ihlal etti. Times of India'nın haberine göre, Chaudhary, WazirX ile anında kredi uygulaması şirketleri arasındaki kripto para işlemlerini Blockchain'e kaybetmedi söyledi. Bu, Hintli düzenleyicilerin alarma vermesine neden oldu ve kripto para borsasına karşı FEMA hükümleri uyarınca sebep gösterme bildirimi yayınlandı.

WazirX'in yaklaşık 351 milyon dolar değerindeki kripto paraları bazı bilinmeyen (anonim) cüzdanlara aktarımına izin verildiği belirtiliyor.

Üçüncü Taraf Transferlere İzin Verildi

Tüm bunlarla birlikte, ağır suçlamalarla karşı karşıya kalan kripto para borsasının yabancı katılımcıların bir kripto parayı diğer bir kripto paraya dönüştürmesine izin verildiği bildiriliyor. WazirX'in ayrıca FTX ve Binance gibi üçüncü taraf kripto para borsalarından transferlere izin verdiği aktarılıyor.

Hintli İcra Müdürlüğü, sanık kredi şirketinin dijital varlıkları ülke dışına para çekmek için kullandığını savunuyor. Paranın çoğunluğunun kripto paralar kullanılarak Hong Kong'a aktarıldığı belirtiliyor.

Devlet kurumu, para transferi ile ilgili kanıtlara ulaşıldığını ve yaklaşık 1.2 milyon dolar değerindeki kripto paranın dondurulduğunu bildirdi. İcra Müdürlüğü, Sameer Mhatre'nin Mumbai'deki evinde de arama yaptı ancak WazirX'in bir diğer yöneticisi olan Nischal Shetty'nin BAE'de olduğu söylendi.

Read Entire Article