Kripto Para Borsasından Sınırlı Para Çekme İzni! 1,2 Milyar Dolarlık Kayıp!

2 years ago 92

Piyasalarda yaşanan dalgalanma birçok şirketin iflasına sebep olurken kripto para borsalarını da olumsuz etkiliyor. Günlük işlem hacmi 1 milyar dolara kadar düşen borsa, son yaptığı açıklamayla birlikte para çekmelerin “sınırlı” olarak açıldığını duyurdu. Peki bu borsada parası olan yatırımcıları neler bekliyor? İşte detaylar.

CoinFLEX Para Çekme

Şirket, Perşembe günkü bir blog gönderisinde, kullanıcıların artık fonlarının %10'unu çekebileceklerini, ancak bir sonraki duyuruya kadar platformun stablecoini flexUSD'yi alamayacağını söyledi. Borsadan yapılan açıklama şöyle;

"Bu hafta tüm kullanıcılar için sınırlı para çekme işlemlerini etkinleştireceğiz ve kurtarma planlarımıza sadık kalarak çalışmaya devam edeceğiz”.

Geçen hafta CoinFLEX, 84 milyon dolarlık zararı telafi etmek için Hong Kong'da tahkime girdiğini söyledi ve bunun büyük miktarda varlığı olan bireysel bir müşteriden kaynaklandığını açıkladı. Şirket daha önce bu kişiyi ünlü BTC kurucusu Roger Ver olarak tanımladı.

Kripto Şirketlerinde Kriz

FTX CEO’su birçok kripto paranın hali hazırda iflas ettiğini ve bunu gizlediğini söylemişti. Kısa süre sonra başta CoinFLEX olmak üzere birçok borsa kısıtlamaya gitti. Yatırımcılar yaşanan panik ortamı sebebiyle borsalardan paralarını çekmeye çalışarak iflas sürecini hızlandırmış olabilir. Çünkü CoinFLEX için tahsil edilemeyen borcun miktarı sadece 47 milyon dolardır. Fakat yatırımcıların borsadan ne kadar varlık çıkardığı henüz net olarak bilinmiyor. CoinFLEX CEO'su Mark Lamb, Bitcoin CASH’in kurucusu Roger’in borçlu olduğunu iddia etse de Roger Ver bunun reddediyor.

Bitcoin girişimlerine yatırım yaparak geçirdiği kripto para biriminin ilk günlerinde Roger Ver “Bitcoin Jesus” olarak tanındı. Bitcoin daha sonra bir hard fork yaşadı ve BCH doğdu.

Voyager ve 3AC iflas başvurusunda bulundu. Celsius ise DeFi teminatlarını çektikten sonra bugün erken saatlerde iflas için başvuru yaptı. Dakikalar önce de şirketin yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bilanço açığına sahip olduğu ortaya çıktı. Özellikle CEL token yatırımcılarının ilerleyen saatlerde volatiliteye hazırlıklı olması gerekir. CEL token haberin sosyal medyada düşmesinin ardından kısa süre içinde 0,75 dolardan 0,68 dolara düştü ve negatif görünüm devam ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article