Kripto Para Çöküşünü Çözmek İçin Citigroup Devreye Giriyor!

2 years ago 94

Celsius sebebiyle büyük kayıplar yaşayan kripto paralar şirketin içine düştüğü durumdan çıkmasına odaklandı. Celsius, para çekme işlemlerini askıya aldıktan sonra çeşitli çözüm arayışlarına girdi. Son olarak Citigroup ile görüşmelere başladığı iddia ediliyor. Peki Celsius bu süreçten sağ çıkabilecek mi? İşte detaylar.

Citigroup Devreye Giriyor

Bazı konuya aşina kaynaklara dayandırılan bu bilgi kısa süre önce dolaşıma girdi. Celsius, hizmetlerini durdurmasının ardından olası çözümler konusunda tavsiye vermesi için bankacılık devi Citigroup'u atadı. Celsius, Citigroup'u "danışman sıfatıyla" işe aldı. Citigroup'un Celsius'a "potansiyel finansman" seçenekleri konusunda tavsiyelerde bulunacak. Söz konusu kaynaklar, yatırım bankasının aynı zamanda rakip Nexo'dan gelen teklifler gibi Celsius'a da tavsiyede bulunduğunu söyledi. Bu haftanın başlarında Nexo, Celsius'a "esas olarak teminatlı kredi portföyü olmak üzere, Celsius'un kalan özellikli varlıklarını" satın almak için bir teklifte bulundu.

Kaynağa göre Citigroup ve Celsius ilk defa birlikte çalışmıyor. Bankanın ayrıca Celsius'a madencilik yan kuruluşunun halka arz planları hakkında tavsiyede bulunduğunu söylediler. Geçen ay Celsius, tamamına sahip olduğu Bitcoin madenciliği yan kuruluşu Celsius Mining'in, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) gizli bir şekilde S-1 Formunda bir taslak kayıt beyanı sunduğunu duyurdu. Tescil beyanının, piyasa ve diğer koşullara bağlı olarak, SEC'in inceleme sürecini tamamlamasının ardından yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Celsius Son Gelişmeler

Wall Street Journal'ın dün bildirdiğine göre, Celsius ayrıca hukuk firması Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP'den olası çözümler konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere yeniden yapılandırma avukatları tuttu. Celsius, aşırı volatilite sebebiyle pazartesi günü sabah saatlerinde hesaplar arasında para çekme, takas ve transferleri aniden durdurdu. Sonuç olarak, müşteriler fonlarını çekemediği için tedirgin ve kripto para yatırımcıları belirsiz ortamda daha fazla satış yapıyor. Celsius salı günü "topluluğumuz için 24 saat çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Stake geliri için milyarlarca dolarını Celsius’a emanet eden kripto para yatırımcıları belirsizliğin bir an önce çözülmesini ve platformdaki varlıklarının serbest bırakılmasını bekliyor.

Read Entire Article