Kripto Para Dolandırıcılığında Büyük Düşüş! Önlemler Yeterli Mi?

2 years ago 110

Kripto para endüstrisindeki birçok kişinin olası dolandırıcılık raporları hakkında endişeli olmasına rağmen yakın zamanda yapılan bir araştırma, geçen yıl meydana gelen dolandırıcılık miktarının azalmak eğiliminde olduğunu gösterdi.

Dolandırıcılıkta Yüzde 65 Oranında Düşüş

16 Ağustos tarihinde yayımlanan Chainalysis yıl ortası kripto para suç raporuna göre, 2022 yılı içerisinde dolandırıcılıklardan elde edilen toplam gelirin şu anda 1,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı 2021 yılının Temmuz ayı sonuna kıyasla %65 oranında bir düşüşü ifade ediyor. Ayrıca, düşüş blockchain veri platformunun belirttiği çeşitli kripto para birimlerinde fiyatların düşmesine bağlı olduğu öne sürüldü.

Ocak 2022 tarihinden bu yana dolandırıcılıklardan elde edilen gelir, Bitcoin (BTC) fiyatıyla tutarlı bir şekilde azaldı. Sadece dolandırıcılıklardan elde edilen para azalmakla kalmıyor, aynı zamanda 2022 yılı içerisinde bugüne kadar dolandırıcılara yapılan toplam bireysel işlem sayısı, son dört yılın en düşük seviyesine gelmiş durumda.

Açıklanan rakamlara dayanarak, tarihsel olarak düşük miktarda kişinin kripto para dolandırıcılığının hedefi olduğu görülüyor. Bunun sebebi olarak ise kripto para birimlerinin fiyatlarında yaşanan düşüşten ötürü, kötü niyetli insanların yüksek gelir vaadinin askıda kalması ile yatırımcıların bu tür tuzaklara düşmediği belirtiliyor.

Daha Az Yeni Kullanıcı

Bununla birlikte Chainalysis, fiyatların yükseldiği ve yatırımcıların hızlı karlarla cezbedildiği zamana kıyasla fiyatların düştüğü mevcut piyasada daha az deneyimsiz kullanıcının olabileceğini ve bunun sonucunda dolandırıcılıklara düşme olasılığının daha düşük olabileceğini öne sürüyor.

Son olarak, bir yıl içinde dolandırıcılıklardan elde edilen toplam gelirin çok sık bir veya iki büyük dolandırıcılık tarafından yönlendirildiği göz önüne alındığında, bir aykırı değerin ortaya çıkması veya yıl sonundan önce tespit edilmesi ve kripto para alanının şu anda tersine çevrildiğini gördüğü bir dolandırıcılık işlemi yaşanmadığı sürece veriler bu şekilde.

Read Entire Article