Kripto Para Dünyasında Son Hamlelere Rağmen Korku Hakim!

2 years ago 105

Bitcoin’in 39.000 dolara çıkmasından sonra bile kripto piyasası korku içinde. Bugün 27 Ocak 2022 itibari ile Bitcoin 37.000 dolar civarında seyretmekte.

Kripto para piyasasındaki en son kısa vadeli toparlanmaya rağmen, piyasada aşırı derecede korku hakim ve sektördeki yatırımcıların isteği piyasanın daha çok toparlanması yönünde. Yatırımcılar acil bir yükseliş umuyor.

Korku ve Açgözlülük Endeksi Hakkında

Korku ve Açgözlülük Endeksi, kripto piyasası için bu sektördeki en popüler duygu göstergesidir. Bu endeks içerisinde; piyasa hareketlerini, sosyal medyayı, piyasa hakimiyetini, kripto para birimlerini ve Bitcoin yatırımcılarının duyarlılığını etkileyebilecek diğer faktörleri bulunuyor. Bitcoin piyasasının mevcut duyarlılığını analiz eden bu veriler, 0’dan 100’e kadar basit bir puanlama ile gösterilir. Sıfır “aşırı korku” olurken 100 ise “aşırı açgözlülük” anlamına gelir.

Endeks, günümüzde piyasadaki mevcut eğilimleri yansıtmak için oldukça sık kullanıyor. Yatırımcıların çoğunluğu arasında aşırı korku hali hakimken, Bitcoin’in fiyat hareketi aynı kalıyor. Bu yüzden sektörde bireysel ve kurumsal yatırımcılardan büyük bir girişim beklenmiyor.

Geçmişte Bitcoin ile Korku ve Açgözlülük Endeksi İlişkisi

Tarihsel verilere göre, gösterge neredeyse tamamen Bitcoin fiyat hareketi ile ilişkilendiriliyor. Bu, endeks değerinin %50’sinin piyasa hareketliliğine ve momentumuna dayalı olarak hesaplandığından şaşırtıcı olmuyor.

28 Aralık’tan bu yana, Bitcoin iki haftadan kısa bir sürede 50.000 dolardan 40.000 dolara düşmüştü. Korku ve Açgözlülük endeksi bu fiyatın ardından bir noktada 41’den 10’a hızla düştü.

Geçmişte ise, şimdiye kadarki izlenen en düşük değere Ağustos 2019’da ulaşılmıştı. Bitcoin’in fiyatı o tarihte yaklaşık olarak 9.500 dolardan işlem görüyordu. O zamanlar göstergenin değeri 5’e ulaştı ve Bitcoin 10.000 dolara tekrar çıkmasına rağmen daha yüksek değerlere ulaşamadı.

Read Entire Article