Kripto Para Endüstrisi ABD Seçimlerine Hazırlanıyor!

2 years ago 98

Kasım ayında yapılacak ara seçimler öncesi kripto para endüstrisi vites artırıyor. Kripto paraların yükselişi buna bağlı olabilir. Siyasilerin regülasyonlar konusunda atacağı adımları şekillendirmek için ABD’li kripto para şirketlerinin elinde önemli bir koz var. Bu elbette resmi lobicilik faaliyetleri ve siyasi bağışlardır.

Para Akıtıyorlar

Kripto paralarla ilişkili şirketlerinin yöneticileri ABD siyasetine Amerika'nın birçok sanayicisinden daha fazla para akıtıyor. Sektörden yapılan siyasi bağışlar 2021'de ve bu yılın ilk üç ayında 26 milyon doların üzerine çıktı. Bu nakit akışı, internet devleri, ilaç üreticileri ve savunma sanayisinin harcamalarını geride bırakarak Kasım ayında yapılacak kongre seçimlerine giden adaylara yeni bir finansman havuzu sağlıyor.

Kripto paraları düzenleme konusu, birçok ülkede siyaseti şekillendiriyor. Son olarak Güney Kore de kripto paralarla alakalı daha ılımlı olan taraf kazandı. Yaklaşan ABD seçimleri kripto için son derece önemli olacak: Kongre gelecek yıl varlık sınıfı için yeni yasalarla ağırlığını koyabilir. Tusk Strategies'in kripto ve fintech uygulamalarına liderlik eden siyasi danışmanı Eric Soufer, "Sektör çok fazla inceleme altında ve önümüzdeki yılın başlarında Washington'da gerçek bir dönüm noktası olacak" dedi.

Kripto Lobicilik Faaliyetleri

Bloomberg tarafından derlenen Federal Seçim Komisyonu verilerine göre, Mart ayına kadar olan 15 ayda dijital varlıklarda çalışan kişilerden yapılan bağışlar 26,3 milyon dolara ulaştı. Bu, endüstrinin 2020 seçim döngüsünün aynı döneminde verdiği 500.000 dolardan daha azına göre çok büyük bir sıçrama. OpenSecrets'e göre kripto para endüstrisinin bağışı Google ve Amazon Inc. gibi teknoloji firmalarının 20 milyon dolar ve ilaç üreticilerinin 7 milyon dolarlık bağış havuzunu geride bırakıyor. Bireysel silahlanma konusundaki tartışmalar sebebiyle savunma şirketleri diken üstünde ve buna rağmen toplam bağışları 18,6 milyon dolarda kaldı. Şeffaflık grubu tarafından derlenen veriler, özel sermaye ve diğer yatırım firmalarının dönem boyunca yaklaşık 76 milyon dolar verdiğini gösteriyor.

Kasım seçimleri yaklaştıkça kripto bağışçılarının listesinin artması beklenirken, şimdiye kadarki en büyük harcama FTX borsasının milyarder kurucu ortağı Sam Bankman-Fried tarafından taahhüt edildi. SBF gerekirse 1 milyar dolara kadar bağış yapmaya hazır olduğunu söyledi. FTX CEO’su, George Soros’un hemen ardından en büyük bireysel bağışçı konumunda bulunuyor.

Kripto para endüstrisindeki isimler hem Cumhuriyetçi hem de Demokratları piyasalara karşı daha kucaklayıcı davranmaları için mali olarak destekliyor. Amerika da lobicilik faaliyetleri yasaldır ve şeffaflık kanunu gereği resmi olarak lobicilik yapanlar faaliyetlerini bildirmek zorundadır.

Read Entire Article