Kripto Para Endüstrisi İçin Büyük Tehdit! En Büyük Üçüncü Altcoinden Açıklamalar!

2 years ago 93

2022 yılında kripto para yatırımcıları sayısız mayına bastı. Hack olayları, iflaslar, dolandırıcılıklar ve daha fazlasınız gördük. Ancak en büyük üçüncü kripto para birimi Tether’in CTO’su (Chief Technology Officer, Teknolojiden Sorumlu Başkan) farklı bir tehdide dikkat çekiyor. Kripto para yatırımcıları en fazla buna dikkat etmeli dedi. İşte detaylar.

Kripto İçin Büyük Tehdit

Kripto para endüstrisinin en büyük stablecoin ihraççısı Tether, hiçbir Çin ticari kağıdına (Evergrande hisseleri vs) sahip olmadığını açıkladı. Tether, rezerv varlıkları hakkında yanlış bilgi yaymanın “şu anda var olan kripto para birimi endüstrisi için en büyük tehdit” olduğunu söylüyor. Tether'in CTO'su Paolo Ardoino bugün Twitter'da önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün yapılan açıklamada, ısrarla Tether tarafından Çin ticari kağıtlarının tutulduğu iddialarına bir tepki vardı. Evergrande krizi sırasında ortaya atılan iddia o günlerde kripto paraların önemli düşüşler yaşamasına da sebep olmuştu. Tether, USDT'nin kısmen Çinli gayrimenkul şirketlerinin borçlarıyla desteklendiğine dair söylentilere değinerek şunları yazdı;

“Tether'in portföyünde Çin ticari senedi bulunmuyor ve bugün itibariyle toplam ticari kağıt riski, Ağustos 2022'nin sonuna kadar 3,7 milyara (Tether 2021'deki 30 milyardan) düşürüldü. Ekim, Kasım ayında ise bunu sıfıra indireceğiz.”

Sorumlu Kripto Para Yayıncılığı

Binance CEO’su geçtiğimiz günlerde Bloomberg’in Çin kolu üzerinden yayınladığı bir kapakla ilgili dava açmıştı. Bunun ardından herkesi sorumlu davranmaya çağırdı. Bloomberg kapağı Binance CEO’sunu “ponzicilik” ile suçluyordu. Tether’in CTO’su Paolo Ardoino da benzer açıklamalarda bulundu. Popüler bir kripto para haber sitesinde çıkan haberlere tepki gösterdi.

FUD'u (Korku, Belirsizlik ve Şüphe) Tether etrafında büyütmenin endüstriye büyük zarar verdiğini açıkladı. Aslına bakarsanız bu haberler CoinDesk tarafından yayınlanıyordu, CoinDesk'teki söylentiler birçok yatırımcının Tether hakkında şüpheye düşmesine neden oldu. CoinDesk, aynı zamanda Tether'in ana rakibi Circle'a da yatırım yapan Digital Currency Group'a aittir. USDC ise en büyük ikinci stablecoin yani Tether’in en yakın rakibidir.

Tether'in rezerv desteğinin durumuyla ilgili söylentiler yıllardır kripto topluluğunda ve ana akım medyada dolaşıyor. Ancak firma hem yeterli şeffaflığı sağlamıyor hem de endişeleri sürekli olarak yanlış bilgi veya "FUD" olarak reddediyor. Tüm bu kaos, basılan USDT tokenlere karşılık olarak tutulan rezervlerin güvenilir üçüncü taraf denetçiler tarafından denetlenmemesi doğuruyor. Tether, USDT rezervlerinin risk profilini azaltmak için mayıs ayında ticari kağıt riskini azaltmaya başladı. Kasım ayı başına kadar kağıt varlıklarını sıfıra indirmeyi ve genellikle ticari kağıttan çok daha güvenli olduğu düşünülen ABD hazine tahvillerine yatırım yapmayı planlıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article