Kripto Para Girişimcilerinden Heyecanlandıran DAO Hamlesi! Topluluk Giderek Büyüyor

2 years ago 127
Kripto Para Girişimcilerinden Heyecanlandıran DAO Hamlesi! Topluluk Giderek Büyüyor

Denver Broncos ABD Ulusal Futbol Ligi takımını yaklaşık 4 milyar dolara satın almak amacıyla para toplamak için yeni bir merkezi olmayan özerk organizasyon (DAO) kuruldu.

Denver Broncos’u Satın Almak İçin DAO Oluşturuldu

ABD Ulusal Futbol Ligi takımının satışa çıkmasıyla birlikte bir grup kripto para girişimcisi, Denver Broncos’u satın almak için BuyTheBroncos adlı bir DAO başlattı.

BuyTheBroncos DAO, servet seviyeleri ne olursa olsun taraftarlara takımın bir parçasına sahip olma şansı vermeyi amaçlıyor. DAO‘nun organizatörlerinden biri olan eski Cisco çalışanı Sean O’Brien, 19 Şubat’ta CNBC’ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Aslında amaç, hayatın her kesiminden taraftarların Denver Broncos’un sahibi olabilmesi için bir altyapı oluşturmaktır.”

O’Brien, akıllı sözleşmelerin ve kripto cüzdanlarının yapılandırıldığını ve kullanıma hazır olduğunu söyledi. DAO, Mart ayının başına kadar yayınlanmayacak.

Denver Broncos’u satın almak isteyen grupta avukatlar, muhasebeciler, yazılım geliştiriciler, profesyonel sporcular ve bir matematikçi bulunuyor.

BuyTheBroncos DAO’ya Siyasi Destek

Colorado Valisi Jared Polis‘ten kripto meraklılarının bu girişimine destek verdiğini belirtti. Devletin 2022 yazında vergi ödemeleri için kripto paraları kabul etmeye başlayacağını söyledi. Polis, Ethereum odaklı büyük bir kripto konferansı olan ETHDenver‘de yaptığı açıklamalarda DAO’nun çabalarını desteklediğini dile getirdi.

Polis, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Ben de bunun bir parçası olduğum için heyecanlıyım. DAO’nun çabalarının başarıyla sonuçlanmasına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Topluluk Giderek Büyüyor

BuyTheBroncos topluluğu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Öyle ki içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla DAO’nun Twitter hesabı 730 takipçiye ulaştı bile.

Arıca DAO’nun organizatörlerinden olan O’Brien, daha önce de profesyonel spor takımlarını satın almaya çalışmıştı ancak başarısız olmuştu. Bununla birlikte O’Brien, ilk satın alma girişimi başarısız olması durumunda, DAO’nun 4 milyar doların %25’ini yükseltmek ve kalan %75’i geleneksel alıcılardan talep etmek için bir B planı olduğunu da ifade etti.

Read Entire Article