Kripto Para Hackerları Gün Geçtikçe Artıyor! Aman Bunlara Dikkat!

2 years ago 91

Siber suçlular, yatırımcıları on binlerce sterlinle dolandırmak için kripto para birimlerindeki patlamayı giderek daha fazla kullanıyor. Sadece bu yıl, dolandırıcılar şimdiden 118 milyon Sterlin çaldı ve bu dolandırıcılık başına ortalama 36.250 Sterlin gibi bir tutara denk geliyor.

Sayılarda Artış Var

NordVPN'e göre, kripto suçlularının geçen yıl elde ettikleri karlarının neredeyse iki katına çıktığını ve bu iki tutar arasında 226 milyon Sterlin olduğunu gördüler. NordVPN baş teknoloji sorumlusu ve dijital gizlilik uzmanı Marijus Briedis şunları söyledi:

Enflasyonun hızla artması ve geleneksel tasarruf oranlarının ayak uyduramaması nedeniyle, yüksek getiri olasılığı sunan sahte kripto yatırım planları, dolandırıcılar için mükemmel bir yemdir. Bitcoin ve diğer para birimlerindeki büyük çöküşe rağmen bu dolandırıcılıklar gelişiyor. Endişe verici bir şekilde, dolandırıcılık başına çalınan miktarlardaki açık artış, dolandırıcıların kurbanlarını soymakta daha iyi hale geldiğini gösteriyor.

Bu, kripto para birimlerinin Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi tarafından düzenlenmediği gerçeğiyle birleştiğinde, suçluların sahte yatırımlarla dolandırıcılık yapma konusunda neredeyse özgür oldukları anlamına geliyor. Veriler, kripto dolandırıcılık olaylarının sayıca sadece biraz artmasına rağmen, kurban başına elde ettikleri rakamın arttığını gösteriyor.

Nelere Dikkat Etmeli

Bu dolandırıcılıklar genellikle, hareketli tasarruf uzmanı Martin Lewis gibi saygın kişiler tarafından onaylanan resmi görünümlü yatırım fırsatları şeklini alıyor. Gerçekte, onlarla kesinlikle hiçbir ilgisi bulunmuyor.

Dolandırıcılar, yatırımcıları bir bağlantıya tıklamaya veya kurbanların heyecan verici yeni bir fona erişmelerini sağlayan bir uygulamayı indirmeye teşvik eden e-postalar gönderiyorlar. Ancak, bu bağlantıya tıklayarak veya bir uygulama indirerek, cihazdaki tüm kişisel bilgileriniz çalınabilir, para çekmek için kullanılabilir veya dark web üzerinden en yüksek teklifi verene satılabilirler.

Var olmayan kripto paralara yatırım yapmayı da içerebilen kripto dolandırıcılıklarından kaçınmak için her zaman Apple App Store gibi resmi uygulama pazarlarını kullanmalısınız. Aniden gelen bir e-posta yoluyla veya metinden gelen cazip teklifi baskı altında aceleyle finansal kararlar almak için kullanmayın.

Read Entire Article