Kripto Para Madencilerinin 2’nci Başkentinden Vergi Artışı Adımı!

2 years ago 87

Çin'in 2021'de kripto para madenciliğini sürpriz bir şekilde yasaklama kararı ülkenin en yakın komşusu Kazakistan'daki kripto para madenciliği faaliyetlerinin hızla artmasıyla sonuçlandı. Kazakistan bugün kripto para madenciliğinde dünyada ikinci sırada yer alıyor ancak ülkede kripto para madencileri için ilk günlerdeki misafirperverlik söz konusu değil. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, kripto para madencilerine daha yüksek vergi oranları uygulayacak olan bir yasa tasarısını imzaladı.

Daha Yüksek Oranlarda Vergi Ödenecek

Blockchain gazetecisi Wu Blockchain, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, madencilik için kullanılan elektrik miktarına ve ortalama elektrik fiyatına bağlı olarak, kripto para madencilerine daha yüksek vergi oranları uygulanması için bir yasa tasarısını imzaladığını bildirdi. Yasa tasarısı ile birlikte ülkedeki kripto para madencileri artık daha yüksek oranlarda vergi ödemek zorunda kalacak.

Kazakistan'daki kripto para madencilerinin yoğun enerji tüketen veri merkezleri, kömürden elektrik üreten santralleri üzerindeki baskıyı artırmasından dolayı hava kirliliğini ve karbon salımını olmasından dolayı bir süredir tartışma konusu.

Kripto Para Madenciliği Nedir?

Kripto para madenciliği, Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi birçok kripto paranın temelini oluşturan süreçtir. Merkezi bir otoriteden veya bankalardan yoksun olan kripto paralarda, her ödeme, transfer ve işlem geniş çaptaki bir gönüllü bilgisayar ağı tarafından kontrol edilmekte ve işlenmektedir.

Kripto para ağlarındaki hesaplamalar son derece karmaşıktır. Bu nedenle kripto para madenciliği yapmak için çok fazla bilgisayar gücü ve enerji gerekir. Sistem, bunu yapan kripto para madencilerini kendi ağının yerel varlığı olan kripto para ile ödüllendirir. Bitcoin madencileri örneğinde sistem, madencileri BTC ile ödüllendirir.

Read Entire Article