Kripto Para Milyarderi “Dillere Destan” Bitcoin Tahmini için Yeni Tarih Verdi!

2 years ago 92

Galaxy Digital CEO'su ve Bitcoin savunucusu Mike Novogratz, kripto para piyasaları yeşile büründüğü sırada yaptığı açıklamada, BTC'nin önümüzdeki beş yıl içinde dillere destan fiyat beklentisine ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi.

Bitcoin'de 500 Bin Dolar Tahmini

Kripto para milyarderi Mike Novogratz, bugün New York'ta başlayan Bloomberg Kripto Zirvesi'nde 2027 yılına olan zaman grafiğini değerlendirdi. Novogratz'ın açıklaması, Ethereum için yaklaşmakta olan The Merge güncellemesi ile ağın hisse kanıtına (Proof of Stake) geçişi tarafından tetiklendiği iddia edilen kripto para piyasalarındaki rahatlama rallisi sırasında geldi.

Novogratz, bugünkü etkinlik sırasında Bitcoin için yaptığı değerlendirmede doğrudan doğruya önceki söylemlerini yansıtıyor. Novogratz, Mart ayında 2025 yılına kadar Bitcoin'in 500 bin doları görmesini beklediğini söylemişti ancak piyasalar genelindeki sert düşüş fiyat tahmini için onu tarih değişikliğine itmiş gibi görünüyor. Kripto para milyarderi, etkinlik sırasında BTC için 500 bin dolar beklentisinin 2027 yılına kadar gerçekleşeceğini belirtti. Novogratz, geçmişte 500 bin dolar beklentisinin 2025'e kadar gerçekleşmesini beklediğini söylemişti.

Ünlü kripto para savunucusu, geçmişte altcoin'ler için de düşüncelerini paylaşmış ve bu tür kripto paraların bir toparlanma öncesinde yüzde 70'e varan değer kayıpları görebilecekleri tahmininde bulunmuştu. Novogratz, Haziran ayında kripto hedge fonlarının yüzde 66'sının iflas edeceğini söyleyecek kadar ileri gitti ve bu tahmini gerçekleşiyor gibi görünüyor. Su Zhu ve Kyle Davies tarafından ortaklaşa kurulan dev kripto hedge fonu olan Three Arrows Capital, ABD'de iflas başvurusunda bulundu ve şu anda tasfiyeyle karşı karşıya. Three Arrows Capital dışında birçok kripto hedge fonunun da iflas bayrağını çekmeye oldukça yakın oldukları üzerinde duruluyor.

Bitcoin'de Son Durum

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında 7 günde değerini yüzde 12'nin üzerinde artırmayı başardı ve CoinMarketCap'ten alınan verilere göre 22 bin 600 doların üzerinde işlem görüyor. Her ne kadar BTC yeşile bürünmüş olsa da halen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların yüzde 50 altında işlem görüyor.

Öte yandan Bitcoin'in yükselişinde liderlik Ethereum'da gibi görünüyor. Ethereum, The Merge öncesinde pazar lideri olarak konumunu yeniden doğruladı ve geçen haftadan bu yana değerini yüzde 40'ın üzerinde artırarak bin 500 doların üzerine çıktı.

Read Entire Article