Kripto Para Piyasaları Toparlanırken Bu Altcoin’in İşlem Sayısı Adeta Patladı!

2 years ago 96

Dogecoin'in yaratıcısı Billy Markus, paylaştığı bir metrikle DOGE'un zincir üstündeki (on-chain) işlem sayısının 24 saat içinde sert şekilde yükseldiğine dikkat çekti.

İşlem Sayısında Sert Yükseliş

Markus, işlem sayısının yaklaşık 70 bin işleme ulaşmasından dolayı Dogecoin'in zincir üstündeki (on-chain) işlem sayısındaki büyük yükselişe dikkat çekti. DOGE'daki işlem sayısındaki yükselişi kripto para piyasalarındaki sürpriz toparlanma tetikledi. En büyük kripto para Bitcoin ve en büyük ikinci kripto para Ethereum, hafta sonu seansında sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 11 yükseldi.

En büyük köpek temalı kripto para Dogecoin, hafta sonu seansında değerini kripto para piyasalarının geri kalanından görece daha az, yaklaşık yüzde 5 artırdı.

Dogecoin ağındaki işlem sayısındaki artışın arkasındaki potansiyel neden olarak balinaların artan aktivitesi gösteriliyor. Piyasaların toparlanma belirtileri göstermesiyle, balinaların potansiyel bir ralli öncesinde daha fazla DOGE transferi yaptıkları görülüyor.

Öte yandan Dogecoin, son beş ayda ilk kez yaptığı fiyat hareketi ile daha yüksek bir dip oluşturdu. Piyasa analistleri, bunun DOGE fiyatı için potansiyel bir dönüşün işareti olabileceğini belirtiyor.

Satış Baskısı Sinyali Olabilir

Ağdaki işlem sayısındaki büyük artış, balinaların fonlarını soğuk cüzdanlarından borsa cüzdanlarına taşımaya başladıklarını da gösteriyor olabileceğinden dolayı, bu artış yaklaşan satış baskısının bir işareti olabilir. Bu durumda, Dogecoin'in küçük rallisi, olası bir satış baskısında başka bir ani yükselişe neden olabilecek kadar yüksek hacim olmamasından dolayı anında sonlanabilir.

Dogecoin, 2021'in Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından bir yıldan uzun bir süredir sert düşüş trendinde hareket ediyor. DOGE, yazım sırasında 0,06623 dolardan işlem görüyor ve altcoin'in fiyatı son 7 günde 1,45 arttı.

Read Entire Article