Kripto Para Piyasalarında Son Durum! Altcoinleri Yıktı Geçti!

2 years ago 96

Bugün uyanmak istemeyeceğiniz türden bir kripto para piyasası var. En büyük kripto para birimi 20.000 doların altına düştü. Dün paylaştığımız uyarıda 20.675 dolar seviyesinin altındaki kapanışlarda böyle bir ihtimalinde olduğundan bahsetmiştik. Nitekim öyle de oldu. Peki altcoinlerde son durum ne? Kripto para yatırımcıları tam olarak nasıl bir güne uyandı? Detaylar haberimizde.

Bitcoin Neden Düşüyor?

En büyük kripto para birimi bugün sabah 08:00’da 19.920 dolara kadar düştü. Bitcoin dün 21.888 dolar tepesini gördüğünden bu yana aşağı yönlü seyrini devam ettiriyor. Bu düşüşün göz göre göre geldiği açıktır. FED Başkanı Powell tarafından yapılacak konuşmayla ilgili uyarıları günler öncesinde yayınlamıştık. Geçtiğimiz yılkı konferansta “enflasyon geçici” diyerek aşırı iyimser bir duruş sergileyen başkan, geçtiğimiz 12 ayda bunun bedelini ağır biçimde ödedi. Faiz artışlarında geç kaldıkları için pişman olduğunu da ifade etti.

Dün, konuşan kişi geçtiğimiz yılki Fed başkanının tam tersiydi. Aşırı şahin açıklamalar, tavizsiz sıkılaşma programları ve daha fazla acıdan bahsetti. Dün ABD hisse senedi piyasaları %3’ün üzerinde zararla kapandı. Kripto paralarda ise kayıplar çok daha fazla oldu.

Kripto Paralar Son Durum

Ethereum (ETH) 1.500 dolar seviyesini maalesef kaybetti, Solana daha önce uyardığımız 31 dolar desteğine gevşedi. Altcoin yatırımcıları için hiç güzel bir güne başlamadık. Birçok altcoin temmuz ayındaki toparlanmadan önceki fiyatına kadar düştü. Diğer kritik bir gelişme ise kripto para piyasasının toplam değeriyle ilgilidir. Bir süredir 1 trilyon doların üzerinde tutunuyordu ve bugün o da 964 milyar dolara kadar düştü. Bu durum daha fazla düşüşün de habercisi olabilir.

ETH için piyasa hakimiyeti %20’den %18,8’e düştü. Aynı şey BTC hakimiyetinde de dikkat çekiyor. USDT ve USDC için hacim %28 ile %38 arasında artış gösterdi. Kripto para yatırımcıları, daha önce popüler analist Capo tarafından paylaşılan 16.000 dolar hedefinden endişeleniyor. Eğer BTC fiyatı 19.000 doların üzerinde kalıcı olamazsa 16.000 dolar pek uzak değil.

Kripto para yatırımcıları düşük işlem hacimleriyle meşhur hafta sonlarında daha fazla volatilite görebilir.

Read Entire Article