Kripto Para Piyasalarından 40 Milyar Doları Silen İsim için Tutuklama Emri!

2 years ago 83

Güney Kore mahkemesi, kripto para piyasalarında büyük çöküşe neden olan Terra ekosisteminin geliştirilmesinden sorumlu Terraform Labs'ın kurucu ortağı Do Kwon ve şirkette görevli beş kişi hakkında tutuklama emri çıkardı.

Sermaye Piyasası Kurallarının İhlali

Güney Kore mahkemesi, bu yılın başında kripto para piyasalarından 40 milyar doları silerek büyük bir çöküşe ve birçok kripto şirketinin iflas etmesine neden olan Terraform Labs ekosisteminin kurucu ortağı Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkardı. Mahkeme, Do Kwon ile birlikte Terraform Labs'da görevli beş kişi hakkında da tutuklama emri çıkardı. Tutuklama emrinin ülkede uygulanan sermaye piyasası kurallarının ihlaline dayandırıldığı belirtiliyor.

Terra ekosisteminin çöküşünün ardından Güney Kore'den Singapur'a gittiği bilinen Do Kwon'un tutuklama emrine ilişkin olarak ülkeye dönüp dönmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Do Kwon'dan Şok Röportaj

Do Kwon, Ağustos ayının ortasında bir kripto para medya kuruluşu olan CoinGape'e röportaj vermiş, Güney Kore'deki yetkililerin hakkında herhangi bir suçlamada bulunmadığını ve kendisi ile temasa geçmediğini iddia etmişti. Singapur'dan Güney Kore'ye dönmeyi planlayıp planlamadığı sorusuna "Bu kararı vermek biraz zor çünkü yetkililerle hiç iletişim kurmadık. Bizi hiçbir zaman hiçbir şeyle suçlamadılar." yanıtını vermiş, vakti geldiğinde işbirliği yapmayı planladığını söylemişti.

Güney Koreli savcılar, Temmuz ayında Terra ekosisteminin çöküşünün ardındaki yasadışı faaliyet iddialarıyla ilgili başlattıkları soruşturmanın bir parçası olarak Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin'in evine baskın düzenlemişti. Yetkililer, ayrıca Do Kwon'un ülkeye döndüğünde bilgilendirmede bulunmasını talep etmiş, Terraform'un mevcut ve eski çalışanlarının ülkeyi terk etmesini yasaklamıştı ancak herhangi bir tutuklama yapılmamıştı.

Read Entire Article