Kripto Para Piyasası Son Durum! Neden Yükseldi, Neden Düşüyor?

2 years ago 95

En büyük kripto para birimi bugün 21.888 dolara kadar yükseldikten sonra 20.950 dolara düştü. Yazı hazırlandığı sırada ise bu bölgede düşmeye devam ediyor. En büyük kripto paranın bugün yaşayabileceği bu düşüşle ilgili dün önemli bir uyarı paylaşmıştık. Birçok gösterge hafta sonuna kadar daha fazla düşüş olabileceğine işaret ediyordu. Peki Bitcoin neden yükseldi ve neden düşüyor?

Bitcoin Neden Yükseldi?

Öğlen 14:30’dan sonra başlayan hareket, piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole sempozyum konuşmasından ipuçları beklerken saatler önce satış baskısı gören Bitcoin için sürpriz bir dönüş oldu. ABD’den gelen PCE verileri küçülen enflasyonu desteklediğinden Bitcoin fiyatı 21.100 dolardan hızla 21.888 dolara kadar yükseldi. Rakamlar, ABD enflasyonunun zaten zirveye ulaştığı fikrine ağırlık kattığı için analistler olumlu tepki verdi.

Cubic Analytics'te kıdemli piyasa analisti Caleb Franzen bu yükselişin yeni bir düşüş başlatabileceğine işaret etmişti. Analist Kevin Svenson ise "PCE verileri yükselişte. FED bu verileri kullanıyor, bu yüzden yükseliş devam edebilir” diyerek görüşünü belirtti.

Glassnode verilerine göre ağ içi işlem hacmi iki yılın en düşük seviyesinde bulunuyor. Bu durum daha fazla düşüş potansiyeli olarak görülebilir.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Saat 17:00’da FED Başkanı konuşmaya başladı. Bu konuşmanın detaylarını anlık olarak zaten paylaşmıştık. Şahin bir duruş sergileyen Powell, enflasyona karşı tavizsiz mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Bundan tam bir yıl önce enflasyonun geçici olduğunu söyleyen FED Başkanının sütten ağzı tam anlamıyla yandı. Artık %2 hedef doğrultusunda gerçek bir başarıya ulaşmadan gevşeme olmayacağını net biçimde ifade etti.

Başkanın bugünkü konuşmasına göre Eylül ayında 75bp faiz artışı olası görünüyor. Bugünden fiyatlanmaya başlanan gelişme, hızlı faiz artışlarının devam edeceğini gösteriyor. Kripto para yatırımcılarının ilerleyen saatlerde daha da artabilecek volatiliteye karşı hazırlıklı olması gerekir. Yazının sonuna geldiğimizde Bitcoin 20.635 dolardan alıcı buluyordu. 21.200 dolar altındaki saatlik kapanışlar daha fazla kayba da kapı aralayacaktır.

Ethereum ise 1.600 dolardan alıcı buluyor ve güne %6 kayıpla devam ediyor. SOL, LINK ve APE gibi altcoinler adeta kan gölüne döndü.

Read Entire Article