Kripto Para Piyasası Yükselişte: Avalanche (AVAX) ve Waves’de (WAVES) Son Durum!

2 years ago 87

Fed Faiz Kararı Sonrası Piyasa Yükselişte! Bitcoin (BTC) ve Altcoin'lerde Son Durum Ne?

Günün erken saatlerinde 24.000 dolar seviyelerine önemli ölçüde yaklaşan Bitcoin (BTC), kaydettiği son fiyat hareketleri ile birlikte 23.400 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para piyasası, güne yükseliş yönlü bir ivme ile başladı ve altcoin'ler son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde değer artışlarına hız kazandırdı. Ethereum (ETH), kaydettiği son değer artışlarının ardından 1.560 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise 1,1 trilyon dolara ulaştı. Piyasadaki yükseliş ile birlikte volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass verilerine göre son 24 saatte kripto para piyasasında ortalama 266 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Avalanche (AVAX)

Son aylarda kripto para piyasasının güçlü bir düşüş ivmesi yakalaması ile birlikte AVAX da oldukça yüksek oranlarda değer kaybetti ve bu süreçte 15 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ancak Bitcoin'in haftaya değer artışları ile başlaması ve hafta içerisinde yeniden yükseliş yönlü bir ivme yakalaması, kripto para piyasasının belirli ölçüde toparlanmasına neden oldu. AVAX da son 1 haftalık zaman dilimi içerisinde piyasadaki çoğu kripto para birimi gibi yönünü yeniden yukarı çevirdi. Son 24 saatlik zaman dilim içerisinde de ortalama %7,6'lık bir yükseliş kaydeden AVAX, 25,5 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Waves (WAVES)

Son dönemlerde kaydettiği volatilitesi yüksek fiyat hareketleri ile birlikte yatırımcılar tarafında belirli bir popülariteye ulaşan WAVES, kripto para piyasasının da yükselişe geçmesi ile birlikte son 1 haftalık zaman dilimi içerisinde değer artışlarına hız kazandırdı ve yükseliş yönlü bir ivme yakaladı. WAVES, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde de %15'e yakın bir değer artışı kaydederek 6,25 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı ve CoinMarketCap verilerine göre piyasa değeri en yüksek ilk 100 kripto para birimi arasında, son 24 saatte en yüksek oranlı değer artışı kaydeden kripto para birimleri arasında dördüncü sırada yer aldı.

Öte yandan CoinMarketCap verilerine göre piyasa değeri en yüksek ilk 100 kripto para birimi arasında, son 24 saatte en yüksek oranlı değer artışı kaydeden ilk beş kripto varlık sırasıyla Flow (FLOW), NEM (XEM), Enjin Coin (ENJ), Waves (WAVES) ve Mina (MINA) oldu.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article