Kripto Para Piyasasında Yüksek Volatilite: Son 24 Saatte 500 Milyon Doları Aşan Tasfiye!

2 years ago 89

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), gün içerisinde kaydettiği düşüşlerin ardından 21.860 dolar seviyelerine kadar geriledi. Kripto para piyasası, Bitcoin'deki bu değer kayıplarının da etkisiyle güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı ve çoğu kripto para birimi, yüksek oranlarda değer kaybetti. Aynı zamanda kripto para piyasasındaki volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 530 milyon dolarlık short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Kripto Para Piyasası Düşüşte

Hafta içerisinde halihazırda düşüş yönlü bir ivme yakalayan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), gün içerisinde değer kayıplarına hız kazandırdı. Piyasadaki çoğu kripto para birimi, yönünü yeniden aşağı çevirdi ve güne düşüş ile başladı. Bitcoin (BTC), kaydettiği son değer kayıplarının ardından 21.860 dolar seviyelerinden işlem görmeye başlarken, Ethereum (ETH) ise 1.735 dolar seviyelerine geri çekildi. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,13 trilyon dolara geriledi. Kripto para piyasasındaki bu ani düşüş ile birlikte volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi.

Piyasada Yüksek Volatilite

Coinglass'ın güncel verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 530 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu. Tasfiye edilen pozisyonların ortalama 200 milyon doları Bitcoin pozisyonu ve yaklaşık 130 milyon doları Ethereum pozisyonları oldu ve toplamda 155.000'den fazla trader'ın pozisyonu tasfiye edildi. Gün içerisindeki dolar cinsinden en büyük tasfiye, 4,4 milyon dolar ile Binance borsasında gerçekleşti.

Read Entire Article