Kripto Para Piyasasında Yüksek Volatilite: Son 24 Saatte Yaklaşık 400 Milyon Dolarlık Tasfiye!

2 years ago 90

FED Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı konuşmasında enflasyon vurgusu yapması ve parasal sıkılaştırma politikalarının devam edeceğinin net bir sinyalini vermesi ile birlikte kripto para piyasasında keskin bir düşüş yaşandı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün erken saatlerinde anlık olarak 20.000 doların altına geriledi. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,01 trilyon dolara geriledi. Öte yandan piyasadaki volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 380 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Kripto Para Piyasasında Sert Düşüş

FED Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı konuşmasında enflasyon ile mücadele vurgusu yaptı ve parasal sıkılaştırma politikalarının bir süre daha devam edeceğinin net bir sinyalini verdi. Kripto para piyasası, bu açıklamaların ardından sert bir düşüş yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün erken saatlerinde anlık olarak 20.000 dolar seviyelerinin altına geriledi. Piyasadaki çoğu kripto para birimi, düşüş yönlü bir ivme yakaladı ve son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde değer kayıplarına hız kazandırdı. Ethereum (ETH), kaydettiği son değer kayıplarının ardından 1.485 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para piyasasının toplam değeri, 1,01 trilyon dolara geriledi.

Yüksek Volatilite ve Yaklaşık 400 Milyon Dolarlık Tasfiye

Öte yandan piyasadaki volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass'ın güncel verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 380 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu. Tasfiye edilen pozisyonların yaklaşık 100 milyon doları Bitcoin (BTC) pozisyonları olurken, ortalama 170 milyon doları ise Ethereum (ETH) pozisyonları oldu. Kaydedilen toplam tasfiyede toplamda 120.000'den fazla trader'ın pozisyonu tasfiye oldu.

Read Entire Article