Kripto Para Piyasasının Kurtuluş Yolu Ethereum (ETH) Yükseltmesi Mi?

2 years ago 87

Lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum'un (ETH) merakla beklenen “Merge” yükseltmesinin önümüzdeki hafta piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Ancak bu durum bile kripto para piyasasında yaşanan düşüşlerin önüne geçemedi. Yaşanan düşüşler devam edecek mi?

Bitcoin Düşüşü

Piyasa değerine göre dünyanın en iyi kripto para birimi olan Bitcoin, Haziran ayında kripto para piyasasının likidite krizi olayından bu yana ilk kez 19.000 doların altına düşerek haftalarca süren kayıp serisine Çarşamba günü bir yenisini ekledi. Yaşanan düşüşün etkisinden kurtulmaya çalışan Bitcoin'in son satışları Ethereum, BNB, Cardano ve Solana gibi bazı altcoinlerde daha da sert düşüşlere yol açtı. Ayrıca küresel kripto para piyasası değerini 1 trilyon doların altına getiren piyasa çapında bir gerilemeye sebep oldu.

Three Arrows Capital'in iflası ve ardından Celsius ve Voyager Digital gibi kripto para borsalarının  çöküşünden sonra, kripto para piyasası yaz ayları boyunca toparlanma belirtileri gösterdi. Ethereum ve diğer kripto para birimleri Haziran ayındaki dipten %100'den fazla yükseldi. Ancak piyasanın yükseliş momentumu Bitcoin’in 25.000 doları geçemediği Ağustos ortasında duraksadı. Peki beklenen Ethereum yükseltmesi kripto para piyasalarının kurtuluşu olabilir mi?

Merge Piyasanın Kurtuluşu Mu?

Eylül ayı tarihsel olarak kripto para fiyatları için zayıf bir ay oldu. Son haftalarda yatırımcılar, Ethereum'un ve Lido ve Ethereum Classic gibi diğer ilgili kripto para birimlerinin yükselmesine yardımcı olan, Merge yükseltmesine odaklandılar. Son birkaç yılın en önemli kripto para olaylarından biri olarak lanse edilen Merge, Salı günü Ethereum'un Bellatrix yükseltmesinin başarılı bir şekilde etkinleştirilmesiyle ciddi bir şekilde başladı ve ana etkinliğin şu andan itibaren yaklaşık bir hafta içinde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca yükseltme, Ethereum'un enerji verimliliğini %99,99 artıracak ve ihracını %90 oranında azaltacak şekilde ayarlandı, ancak bu değişiklikler toplam kripto para piyasa değerinin yaklaşık %36.5'ini temsil eden Bitcoin'i doğrudan etkilemeyecek.

Ethereum'un temelleri hiç bu kadar güçlü görünmese de, nadiren BTC'nin geçmişteki en büyük düşüşlerinden etkilenmeden yoluna devam etti. Kripto para piyasaları neredeyse bir yıldır ayı sezonu yaşarken, faiz artışları ve Avrupa enerji krizi gibi devam eden makroekonomik korkular hala yatırımcıları ürkütüyor. Bu sebeple Merge yükseltmesinin kripto para piyasalarına bir kurtarıcı etki sağlayıp sağlamayacağı önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde belli olacaktır.

Read Entire Article