Kripto Para Piyasasının Röntgeni Çekildi! Kapsamlı Raporun Detayları!

2 years ago 78

Tahminler, yorumlar, kritik duyurular piyasa katılımcıları için önemlidir. Ancak bu tarz kapsamlı analiz raporları daha önemlidir. İçinde bulunduğumuz kripto para ekosisteminin kapsamlı bir değerlendirmesi yapıldı. DuneCon için hazırlanan bu rapor Tomasz Tunguz tarafından paylaşıldı. Peki web3 alanında neler oluyor? Kripto paralar ne durumda? Çok ilginç verilerin bulunduğu kritik raporun detaylarına iniyoruz.

Kapsamlı Kripto Para Raporu

Günlük olarak aktif olan blockchain adresleri hakkında bir tahminde bulunabilir misiniz? Örneğin en fazla hangi ağlarda aktif kullanıcı vardır? Bu sayı şimdilik 2,5 milyon ve BSC ile Solana ağları ilk iki sırayı paylaşıyor. Diğerlerini aşağıdaki tabloda görüyorsunuz.

Dune tarafından sağlanan verilere göre merkezi borsalarda aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 90 milyondur.

Peki ayı piyasalarının farklı bir yönünü görmek ister misiniz? Aşağıdaki grafikte Coinbase borsasının işlem gücünü görüyorsunuz. Zirvede başlayan erime %60’a ulaştı.

Merkezi olmayan borsaların en popüleri UniSwap ile Coinbase arasındaki kullanıcı büyüme karşılaştırmasına çok şaşıracaksınız. Conibase borsası popülerde DeFi platformundan 4 kat daha hızlı büyümüş.

NFT’ler için acı gerçeği de itiraf etmek gerekiyor. Hacimler biraz düştü, eh %97 civarında…

NFT hacmindeki erimenin ardından Solana ağı dikkat çekici hale geldi. Bugünlerde toplam hacmin yaklaşık %40’ı oradan geliyor. Solana ağındaki NFT’ler düşük ilginin olduğu bu dönemde alıcı bulmayı başarıyor. Ağın düşük işlem maliyeti ve geniş topluluğu bunda etkili oldu.

Kripto Para Raporundaki Kritik Detaylar

Tomasz Tunguz raporun can alıcı noktalarını kendi LinkedIn hesabından paylaştı. Bu detaylar kripto para piyasalarının geleceğiyle ilgili de bize bazı fikirler verebilir.

  • Kriptodaki günlük aktif kullanıcı sayısı ekosistemde nispeten sabit GSYİH anlamına gelir. Daha fazla GSYİH için 2,5 milyon günlük kullanıcı sayısını artıracak uygulamalara ihtiyaç var.
  • Günlük aktif kullanıcıların %80’i 4 blockchainde bulunuyor. Bunlar; Ethereum, Solana, Polygon ve Binance cüzdanlarıdır.
  • Kripto para piyasalarındaki kara kış, merkezi olmayan borsalardaki ortalama işlem büyüklüğünü 8.000 dolardan 1.400 dolara düştü. Tüm kripto para yatırım platformlarında ayı piyasaları nedeniyle hacim erimesi yaşandı.
  • Arbitrum ve Optimism Ethereum'daki tüm işlemlerin %30-40'ını oluşturur, ancak toplam gazın %2’sini tüketir. Aylık 250 milyon dolar layer2’ye akıyor.
  • Web3 diyoruz ancak yılın başından bu yana geliştiricilerin web3 çabaları %20 oranında azaldı.
Read Entire Article