Kripto Para Satmak İçin Doğru Zaman Mı? Bu Tarihlere Dikkat!

2 years ago 91

En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 23.500 dolaylarında alıcı buluyor. Dün gelen FOMC tutanakları volatiliteyi artırmadı. ABD piyasaları bugün nötr açıldı ve negatif seyrine devam ediyor. Dün açıklanan tutanaklardaki faiz artırım hızının düşebileceğine dair detaylar piyasada ciddi bir etki oluşturmadı. Peki bugünler kripto para satmak için doğru zaman mı?

Bitcoin (BTC)

BTC fiyatı bugün yatay hareketine başladı. İşlem hacmi %10 düşerken piyasa hakimiyeti %40’ta kalan Bitcoin düne göre iyi bir konumda. Hali hazırda teknik tarafta BTC, “Yükselen Kama” modelinde işlem görüyor. Bu model genellikle yükseliş trendi sırasında oluşur. Temmuz toparlanması bu formasyonun işaret ettiği üzere geri dönüşe hazırlanabilir. Formasyona göre alt trend çizgisinin ihlali aşağı yönlü momentumun artmasını sağlar. Böylece satıcılar agresif hamlelerle fiyatta ciddi bir dip hedefleyebilir.

Bu formasyona göre, fiyat yapılandırılmış yükselen destek çizgisinin altında kapanırsa, yükseliş momentumundan düşüş momentumuna dönüş yapacaktır. Peki önümüzdeki günlerde kral kripto para biriminde hangi seviyeleri görebiliriz? Yatırımcıların dikkat etmesi gereken tarihler neler?

Kripto Para Satma Zamanı Mı?

Eylül ayı kripto paralar için son derece kritik olacak. Fiyat yükselişi 15 Eylül tarihinde gerçekleşecek Merge ile desteklenirken sonraki hafta yapılacak FED toplantısı piyasayı baskılayacaktır. Bununla birlikte Eylül başında gelecek temmuz enflasyon verisi de belirleyici olacak. Dün açıklanan belgelere göre 50bp faiz artışı ihtimali %60’a yükseldi.

Fiyat düşüş modeline uyumlu hareket ettiği için ilerleyen günlerde bazı olumsuz haberler görebiliriz. BTC için beklenen kısa vadeli dip 21.300 dolar seviyesindedir. Hacimler, artan fiyatla birlikte düşüyor, bu da piyasanın bir düşüşe hazırlandığı ihtimalini güçlendiriyor. Ayrıca fiyat, kararsız mumlarla 24.000 dolar civarında bir ret ile karşı karşıya kalıyor ve bu da alıcının kazançları ileriye taşımak konusunda endişeli olduğunu gösteriyor.

İlerleyen saatlerde 23.200 dolar altında daha fazla kapanış görmemiz mümkün. Bu durum düşüş görünümünü destekler. Dört saatlik grafikte, BTC hala daha yüksek zirveler ve daha derin dipler yapıyor. Ancak yeni zirveler sadece tepki mumlarında, yükseliş mumlarında değil, hatta “Üçlü Tepe” formasyon benzeri bir yapı oluşturuyor, bunun nedeni hacimli satışların henüz başlamaması olabilir.

Düşüş görünümünün geçersiz kılınması için 24.000 dolar üzerinde bir kırılıma ihtiyaç var. Bu senaryoda bir sonraki hedef ise 26.000 dolardır.

Read Entire Article